Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Tο «αντίο» του Γιώργου Παπανδρέου στη χήρα του Ούλωφ Πάλμε, Λίσμπετ: «Αποχαιρετώ μία καλή φίλη από τα χρόνια της εξορίας»

Ο Γιώργος Παπανδρέου αποχαιρετά τη χήρα του Ούλοφ Πάλμε, Λίσμπετ Πάλμε, με συγκινητικά λόγια. Όπως αναφέρει στη δήλωση του, τη γνώρισε κατά τη διάρκεια της εξορίας στη Σουηδία. 

"Τη Λίσμπετ την χαρακτήριζε η σεμνότητα και η διάθεση για προσφορά. Ταυτίστηκε με την δουλειά της στην UNICEF, καθώς και την πρωτοποριακή εργασία της για την προστασία και τα δικαιώματα των παιδιών" αναφέρει στο μήνυμα του και προσθέτει:

Υπήρξε φίλη, μαζί με τον σύζυγό της Όλαφ Πάλμε, όταν βρεθήκαμε εξόριστοι στην Σουηδία. Πάντα κοντά στους κατατρεγμένους είχαν υποστηρίξει σθεναρά τον αγώνα για την δημοκρατία στην Ελλάδα.

Η Λίσμπετ είχε ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα, ιδίως την Κρήτη, όπου περνούσε πολλές από τις διακοπές της μετά την πτώση της δικτατορίας. Μαζί της πάντα και τα παιδιά της που κρατούν ακόμα τις σχέσεις τους με το νησί.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Στην αγαπημένη οικογένειά της, στα παιδιά της, στους συναγωνιστές της, τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Αποχαιρετώ μία καλή φίλη από τα χρόνια της εξορίας, μία σύντροφο στις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού και έναν εξαίρετο άνθρωπο.", ανέφερε στο μήνυμα του.

Send this to a friend