Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το highlight του χθεσινού Χ-Factor ήταν η Agrinio Band – Η έκπληξη του Θεοφάνους με την εντυπωσιακή Φιλαρμονική του δήμου Αγρινίου (vid)

Και εκεί που στο live της Πέμπτης του μουσικού σόου του Open, του X-Factor επρόκειτο να βγουν να τραγουδήσουν οι «Άνω – κάτω», το γκρουπ με coach τον Γιώργο Θεοφάνους, το τραγούδι «Κι αν σε θέλω», την εμφάνισή της από πίσω τους έκανε η Agrinio Band, ένα μέρος δηλαδή της Φιλαρμονικής του δήμου Αγρινίου με τον διευθυντή της Βασίλη Κονίδα.

Και εκεί που στο live της Πέμπτης του μουσικού σόου του Open, του X-Factor επρόκειτο να βγουν να τραγουδήσουν οι «Άνω – κάτω», το γκρουπ με coach τον Γιώργο Θεοφάνους, το τραγούδι «Κι αν σε θέλω», την εμφάνισή της από πίσω τους έκανε η Agrinio Band, ένα μέρος δηλαδή της Φιλαρμονικής του δήμου Αγρινίου με τον διευθυντή της Βασίλη Κονίδα.

Φυσικά και με την εκτέλεση του τραγουδιού κέρδισαν τις εντυπώσεις, υπό τις οδηγίες πάντα του μαέστρου Βασίλη Κονίδα και καθήλωσαν τους τηλεθεατές.

Όπως είπε μετά την ερμηνεία του τραγουδιού ο Γιώργος Θεοφάνους, ευχαριστώντας τη Φιλαρμονική του δήμου Αγρινίου, «με το πρώτο μου τηλεφώνημα στον Βασίλη Κονίδα μάζεψε τα παιδιά, έγραψε αυτό το πολύ ωραίο που ακούσαμε».

«Να ευχαριστήσουμε τη φιλαρμονική του δήμου Αγρινίου που σας συνόδευσε με την ορχήστρα Agrinio Band και τον διευθυντή Βασίλη Κονίδα», είπε από την πλευρά της η Δέσποινα Βανδή.

Βασίλης Κονίδας: Η Φιλαρμονική από τους μεγαλύτερους πρεσβευτές του τόπου

Σε επικοινωνία του TheCaller με τον διευθυντή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου Βασίλη Κονίδα, μάς μίλησε για το πώς ήρθε η εμφάνισή τους στο live του X Factor, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο που παράγεται στη Φιλαρμονική και τι σημαίνει αυτό για την πόλη του Αγρινίου.

«Με τον Γιώργο Θεοφάνους γνωριζόμαστε πολύ καιρό, ενώ πριν λίγα χρόνια με είχε προτείνει για κριτή στο Junior Music Stars. Πριν 15 μέρες με πήρε τηλέφωνο για να πάμε στο X Factor για συνοδεία ενός γκρουπ…», είπε αρχικά ο κ. Κονίδας για το πώς βρέθηκε η Φιλαρμονική στο X-Factor και συνέχισε λέγοντας πως «η πνευστή ενορχήστρωση είναι δική μου, τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν, οι κριτές το ίδιο, ελπίζω και εσείς ως τηλεθεατές».

Στην εκπομπή του X-Factor συμμετείχαν 45 άτομα της Φιλαρμονικής, η οποία συνολικά αριθμεί τουλάχιστον 200 άτομα.

«Ήταν μια ωραία εμπειρία για τα παιδιά και αποτέλεσε αφορμή να προβληθεί για ακόμη μια φορά το Αγρίνιο, καθώς η Φιλαρμονική του δήμου γενικά είναι από τους μεγαλύτερους πρεσβευτές του τόπου», ανέφερε επίσης ο κ. Κονίδας.

Λίγα λόγια για τη Φιλαρμονική του δήμου Αγρινίου

Η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου ξεκίνησε το 1896 ως τμήμα του Γυμναστικού  Συλλόγου «Ηρακλής».

Η λειτουργία της Φιλαρμονικής διεκόπη το  1940 και ανασυγκροτήθηκε το 1949 με την επωνυμία « Μουσικός Σύλλογος ΟΡΦΕΥΣ». Το 1960 στο Δήμο Αγρινίου συστάθηκε νομικό πρόσωπο Φιλαρμονικής Δήμου Αγρινίου, όπου σε συνεργασία με το Μουσικό Σύλλογο «ΟΡΦΕΥΣ» συντηρούσε και διοικούσε τη Φιλαρμονική.

Το 1995 ο Δήμος Αγρινίου ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την  χρηματοδότηση και διοίκηση της.

Στο Αγρίνιο η παρουσία της είναι έντονη με συμμετοχή σε Παρελάσεις , Τοπικές Γιορτές, Λιτανείες, Συναυλίες και γενικά σε κάθε Πολιτιστική Δραστηριότητα της πόλης. Συνολικά πραγματοποιεί 60-80 εμφανίσεις κάθε χρόνο στη Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Είναι η πρώτη Φιλαρμονική που έδωσε συναυλία στη Μεγάλη του Γένους Σχολή ,  στην Κωνσταντινούπολη το Σεπτέμβριο του 2007 για τους Έλληνες της Πόλης ύστερα από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Είναι η πρώτη  Φιλαρμονική που έχει συνοδεύσει το  κουιντέτο χάλκινων πνευστών Melos Brass σε συναυλία στις 14-2-2009 στο Αγρίνιο.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2014 η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου  με αφορμή τα 20 Χρόνια από το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι έπαιξε για πρώτη φορά μέσα στην Ορχήτρα του Αρχαίου Θεάτρου της Στράτου με Σολίστ τον Αρμένιο Μουσικοσυνθέτη  Haig Yazdjian.

Send this to a friend