Αθήνα

32 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το σημερινό Google Doodle τιμά τον «Κροκοδειλάκια», Steve Irwin

Τα 57 χρόνια από τη γέννηση του Αυστραλού Steve Irwin τιμά το σημερινό Google Doodle, που έγινε γνωστός σε όλους μας ως «κηνυγός κροκοδείλων».

Τα 57 χρόνια από τη γέννηση του Αυστραλού Steve Irwin τιμά το σημερινό Google Doodle, που έγινε γνωστός σε όλους μας ως «κηνυγός κροκοδείλων».

Ο Steve Irwin ήταν ο ίδιος πόλος έλξης για τους ξένους τουρίστες στην Αυστραλία και σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, έφερνε τουριστικό συνάλλαγμα ύψους εκατό εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα ετησίως.

Ο Irwin αιχμαλώτισε τον πρώτο του κροκόδειλο όταν ήταν εννιά χρόνων και καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του βρισκόταν κοντά σε επικίνδυνα ζώα. Πριν από λίγα χρόνια, προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση ταΐζοντας έναν κροκόδειλο και έχοντας στην αγκαλιά του τον γιό του, μόλις δυο μηνών.

Ο Steve Irwin σκοτώθηκε σε ηλικία 44 ετών ενώ γύριζε υποβρύχιο ντοκιμαντέρ έξω από τις βορειοανατολικές ακτές της Αυστραλίας, στον Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα κοντά στο Πορτ Ντάγκλας.

Ενώ κολυμπούσε πάνω από ένα σαλάχι, το ζώο αναπάντεχα τίναξε την ουρά του και τον χτύπησε κατευθείαν στην καρδιά.

Ο θάνατός του από σαλάχι είναι μόλις ο τρίτος καταγεγραμμένος στη σύγχρονη ιστορία της Αυστραλίας.

Ο Irwin υπερηφανευόταν ότι δεν έχει δεχθεί ποτέ τσίμπημα από δηλητηριώδες φίδι, ούτε και σημαντικό δάγκωμα από κροκόδειλο, ενώ παραδεχόταν ότι τα χειρότερα τραύματα τα είχε δεχθεί από παπαγάλο.

«Δεν ξέρω τι τρέχει με τους παπαγάλους, αλλά πάντα με τσιμπάνε», έλεγε ο «Κροκοδειλάκιας».

Send this to a friend