• Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου
  • 00:08

Αθήνα

15 oC

σποραδικές νεφώσεις

To βίντεο - γροθιά στο στομάχι των Κρητικών με τον 15χρονο Σήφη για το αλκοόλ - Δείτε το

Με ένα βίντεο – γροθιά στο στομάχι ο Γιάννης Μπλέτας προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους Κρητικούς για τις οδυνηρές συνέπειες του να οδηγείς υπό την επήρεια αλκοόλ.

Με ένα βίντεο – γροθιά στο στομάχι ο Γιάννης Μπλέτας προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους Κρητικούς για τις οδυνηρές συνέπειες του να οδηγείς υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μέσα σε 4.45 λεπτά, η ταινία μικρού μήκους με τίτλο "Στρόφες" του Γιάννη Μπλέτα μιλά παραστατικά για το εθισμό του Κρητικού με το αλκοόλ, με τον εθισμό του Κρητικού με τον τροχαίο θάνατο όταν σε μια οδική στροφή κάνει τη χαρά λύπη, σε μια χορευτική στροφή τη λύπη χαρά.

H Κρήτη κρατά χρόνια τη μακάβρια πανελλήνια πρωτιά στα τροχαία δυστυχήματα. Ειδικά στους νέους.
Η μεγαλόνησος συγκαταλέγεται στις πιο αιματοβαμμένες περιφέρειες της Ευρώπης, με τους περισσότερους νεκρούς στην άσφαλτο,σε αναλογία πάντα με τον πληθυσμό της.
Ειδικά οι νέοι.

Η νέα ταινία μικρού μήκους σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπλέτα και σενάριο Γιάννη Χατζηκυριάκου,
με πρωτοβουλία του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στο πλαίσιο δράσεων ευαισθητοποίησης για το αλκοόλ, δημιουργήθηκε στο Ρέθυμνο με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος από τα ηλεκτρονικά μέσα, ώστε ο κάθε ένας από εμάς να κάνει τη διαφορά, αλλάζοντας οδικές συνήθειες και δημιουργώντας καλύτερα πρότυπα.
Ειδικά στους νέους.

Περίληψη

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο 15χρονος Σήφης,  που πηγαίνοντας οδικώς με την οικογένεια του από την εκκλησία στο γαμήλιο γλέντι παθαίνει κρίση πανικού βλέποντας δεξιά κι αριστερά τα αναρίθμητα εκκλησάκια δρόμου, στιγμιαίες θυμήσεις ανθρωπίνου δράματος, απώλειας συνανθρώπου, υπό τους ήχους χαρμόσυνων ποτηριών, πένθιμων καμπάνων.
Η κρίση του μεγαλώνει βλέποντας δεξιά κι αριστερά την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ των καλεσμένων, τους ασταμάτητους ήχους χαρμόσυνων ποτηριών, πένθιμων καμπάνων. Όμως ο 15χρονος Σήφης προτιμά να διασκεδάζει αλλιώς,να χορεύει, να ζει, να αρνείται το αλκοόλ
ακόμα κι από το χέρι του πατέρα του.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία:
Γιάννης Μπλέτας

Σενάριο:
Γιάννης Χατζηκυριάκος

Κάμερα:
Μιχάλης Μπούχλης
Γιάννης Μπλέτας

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ekriti.gr

Send this to a friend