Αθήνα

20 oC

αίθριος καιρός

Τραγικό! Η φωτογραφία άστεγου έξω από βιτρίνα αλυσίδας καταστημάτων με μια κρεβατοκάμαρα κάνει το γύρο του κόσμου (EIKONA)

Σημεία των καιρών! Στη βιτρίνα μια υπέροχη ζεστή καθαρή κρεβατοκάμαρα και μπροστά από αυτή στο δρόμο μέσα στο κρύο ένας άστεγος που ζητά βοήθεια.

Σημεία των καιρών! Στη βιτρίνα μια υπέροχη ζεστή καθαρή κρεβατοκάμαρα και μπροστά από αυτή στο δρόμο μέσα στο κρύο ένας άστεγος που ζητά βοήθεια.

Δεν θα μπορούσε να συμβεί και διαφορερικά παρά να κάνει το γύρο του διαδικτύου η φωτογραφία με έναν άστεγο να κοιμάται στο πάτωμα έξω από το Zara Home.

Δεν έμειναν ασυγκίνητοι και οι έλληνες χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι ποστάρουν τις τελευταίες ώρες αυτή την φωτογραφία, γράφοντας το σχόλιο «Κρεβάτια χωρίς ανθρώπους και άνθρωποι χωρίς κρεβάτια».

Στην βιτρίνα των Ζara Home φαίνεται ένα διπλό κρεβάτι με όλα τα κομφόρ, ενώ ακριβώς έξω από την βιτρίνα ένα ξαπλώσει στο πάτωμα ένας άστεγος, του οποίου το δικό του στρώμα είναι μονάχα ένα χαρτόνι.

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου δεν είναι από την Ελλάδα, καθώς ο άστεγος έχει ένα χαρτόνι που γράφει στα Ισπανικά «Είμαι πεινασμένος, βοηθήστε με». Και προφανώς δεν είναι τωρινή γιατί η κοπέλα στη φωτό φοράει καλοκαιρινό φόρεμα. Η φωτό όμως για κάποιο λόγο έγινε και πάλι viral. Kαι ο λόγος είναι προφανής, καθώς στη γειτονιά μας στην πόλη μας υπάρχουν άστεγοι που ακόμη και τώρα, αυτές τις τόσο κρύες ημέρες, κοιμούνται μπροστά από τέτοιες και παρόμοιες βιτρίνες, στο κρύο.

Send this to a friend