Αθήνα

7 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λινού: Η απλή χειρουργική μάσκα προστατεύει 45% – Να φοράμε δύο μάσκες

CALLER'S CHOICE

3η Συνδιάσκεψη PES Activists Greece: Στο επίκεντρο οι προοδευτικές πολιτικές για τη Νέα Γενιά

Στη Θεσσαλονίκη [International Congress Center of HELEXPO], την πόλη-σύμβολο της ανεκτικότητας, της πολυμορφίας και των καινοτόμων ιδεών θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου η 3η Συνδιάσκεψη των PES Activists Greece, των Ελλήνων Ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος...

Στη Θεσσαλονίκη [International Congress Center of HELEXPO], την πόλη-σύμβολο της ανεκτικότητας, της πολυμορφίας και των καινοτόμων ιδεών θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου η 3η Συνδιάσκεψη των PES Activists Greece, των Ελλήνων Ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

PES_0610

Η Συνδιάσκεψη, που διοργανώνεται σε σε συνεργασία με το PES, το PES Women, το Rainbow Rose, οργανώσεις και κινήματα της κοινωνίας των πολιτών, θα είναι διαρθρωμένη τόσο σε εσωτερικές διαδικασίες με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου -κινήματός τους στην Ελλάδα όσο και σε θεματικά εργαστήρια για το Προσφυγικό, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Ελλάδα των κοινωνικών και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων αλλά και την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας αναμένεται να συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής κι Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.

PES2_0610

Στη συνδιάσκεψη, που φέτος θα έχει πανευρωπαϊκή και διεθνή διάσταση, με ακτιβιστές από περισσότερες από δέκα χώρες και σημαντικές προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής Πολιτικής να συμμετέχουν ενεργά, θα οργανωθούν θεματικά τραπέζια εργασίας και καμπάνιες δρόμου πάνω σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσφυγικού, πολιτικών για τη νέα γενιά, νεανικής επιχειρηματικότητας, καταπολέμησης της ανεργίας και τοπικών μεταρρυθμίσεων.

PES3_0610

Στο επίκεντρο της συνδιάσκεψής μας είναι οι προοδευτικές πολιτικές για τη Νέα Γενιά που θα δώσουν ξανά ελπίδα στους νέους ανθρώπους για ποιοτικό μέλλον, για δουλειές με αξιοπρέπεια, για δημιουργία και κοινωνική ευαισθησία. Για πραγματικές αλλαγές με τους νέους στο προσκήνιο, που θα επιτρέψουν να ονειρευτούμε ξανά το μέλλον μας και να χτίσουμε τη ζωή μας μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην Ευρώπη.

Αποκορύφωμα της Συνδιάσκεψης είναι το “Leaders F2F Panel” (Σάββατο, 8/10, 18.30), στο οποίο οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής προοδευτικής οικογένειας, Σοσιαλδημοκράτες Ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και των κινημάτων θα συναντήσουν ακτιβιστές από κάθε γωνιά της Ευρώπης και θα αναζητήσουν απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα της Γενιάς μας.

PES5_0610

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι PES Activists Greece:

“Υποσχόμαστε αυτή η ανοιχτή εκδήλωση να είναι πραγματικά διαδραστική, με νεανική φρεσκάδα και καινοτόμα δομή που θα θυμίζει το “World Economic Forum” και συμμετοχή του κοινού που θα σπάει τους παράλληλους μονολόγους και θα καταλήγει σε απτές προτάσεις για αλλαγές. Γιατί η Δημοκρατική κουλτούρα είναι ο μεγάλος πλούτος της Κεντροαριστεράς. Γιατί ο ουσιαστικός διάλογος για τα καθημερινά προβλήματα είναι αυτό που έχει ανάγκη ο σκληρά δοκιμαζόμενος Ελληνικός Λαός. Γιατί οι κοινές μας αξίες είναι ο μόνος δρόμος για ενότητα και υπέρβαση στην πράξη.

Παράλληλα, σχηματίζουμε ομάδες εργασίας για την προσφυγική κρίση (Σάββατο 8/10, 10.00 πμ), αναζητώντας μια νέα κοινή προοδευτική ευρωπαϊκή πολιτική και προσεγγίζοντας καλές πρακτικές ένταξης των προσφύγων στα Κράτη-Μέλη. Συζητάμε για την Δημοκρατία, την Ανοιχτή Κοινωνία και τους εχθρούς της σήμερα μέσα στην Ένωση (Σάββατο 8/10, 16.30), επιδιώκοντας μια Συνταγματική Αναθεώρηση για ανοιχτούς θεσμούς και ενεργούς πολίτες. Εργαζόμαστε για την πραγματική επίτευξη της ισότητας όλων των φύλων, με ενισχυμένη συμμετοχή των γυναικών και απροκατάληπτη συζήτηση για την τεκνοθεσία και την ταυτότητα φύλου, ενώ σχεδιάζουμε προοδευτικές και δίκαιες Tοπικές Mεταρρυθμίσεις στην κοινωνία και την οικονομία που θα φέρουν την αποκέντρωση στο επίκεντρο μιας γνήσιας παραγωγικής ανασυγκρότησης (Κυριακή, 10.30πμ). Παρουσιάζουμε την πλατφόρμα του PES για τους νέους της Ευρώπης #PESAct4Youth με στόχο τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, προωθούμε την νεανική επιχειρηματικότητα και ενημερώνουμε για νέες ευκαιρίες και σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία ((Κυριακή, 13.00).

Κλείνουμε με ακτιβιστική δράση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης εξαπλώνοντας πόρτα-πόρτα το #PESAct4Youth και διεκδικώντας αξιοπρεπείς δουλειές για όλους!

Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων και Ευρωπαίων ακτιβιστών για τις μελλοντικές κοινές μας δράσεις το απόγευμα της Παρασκευής και ένα φιλόδοξο…“Red Party” το βράδυ του Σαββάτου!

PES7_0610

PES6_0610

PES4_0610

Στη συνδιάσκεψη θα συμμετέχουν ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη και μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας του PES και εκπρόσωπος του Immigration Network Marije Laffeber, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η Αντιπρόεδρος του PES Katarina Nevedalova, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, o Εκπρόσωπος των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία Χρήστος Σεβαστιάδης, η Επικεφαλής της Ελληνικής Ευρωομάδας του S&D κι Ευρωβουλευτής Εύα Καιλή, οι Ευρωβουλευτές του S&D Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Παπαδάκης και Victor Negrescu, οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου από το Ποτάμι και Γιώργος Αρβανιτίδης από το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην Υπουργός Παύλος Γερουλάνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο πρώην Βουλευτής Φραγκίσκος Παρασύρης, οι Εθνικοί Συντονιστές των PES Activists Θοδωρής Δουλουμπέκης και Αλέξανδρος Καρύδης, ο Πρόεδρος του Rainbow Rose Jose Angel Santoro, η Αντιπρόεδρος του PES Women Ζέφη Δημαδάμα ο επικεφαλής προσφυγικής Πολιτικής του Ποταμιού Γιώργος Τσαούσης κι άλλες προσωπικότητες της Ελληνικής κι Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της Επιστήμης, των Τεχνών, της Αυτοδιοίκησης, του Συνδικαλιστικού Κινήματος, των κοινωνικών οργανώσεων και της αγοράς.

Στόχος μας είναι η συμμετοχή όλων, μαζί, σε ένα διάλογο που θα δώσει απαντήσεις, δύναμη και ελπίδα για το σχεδιασμό ενός καλύτερου αύριο για όλους τους πολίτες της Ένωσης.

Συνεργαζόμαστε, οραματιζόμαστε, προτείνουμε και διεκδικούμε τη νέα σοσιαλδημοκρατία για την Ευρώπη των απλών καθημερινών πολιτών. Με ενότητα, συσπείρωση και πάθος για Αλλαγή. Σε περιμένουμε!”.

Δείτε ΕΔΩ πρόγραμμα και τους όρους συμμετοχής

Η Σοφία Μπεκατώρου εξηγεί γιατί μίλησε τώρα! «Έμαθα πως συνεχίζει να το κάνει στα παιδιά»
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου
Η ανακάλυψη Έλληνα καθηγητή το 1971 πίσω από τα εμβόλια των Pfizer και Μoderna
Στο Final-5 του Ο.Ο.Σ.Α η Διαμαντοπούλου! Πέρασε στον τελικό γύρο αξιολόγησης για τον επόμενο ΓΓ του Οργανισμού
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 27 Ιανουαρίου
Έρευνα MARC: Η ΕΡΤ έκανε την τηλεοπτική έκπληξη της χρονιάς