Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ποια Αεροπορία; Όταν ο Τσίπρας υπηρετούσε στο Ναυτικό και με βύσμα ΠΑΣΟΚου!

Στην 115 Πτέρυγα Μάχης βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που πέταξε και με μαχητικό F 16.

Που υπηρέτησε όμως τη θητεία του ο «μάχιμος» πρωθυπουργός με τη στολή του αεροπόρου α λα Tομ Κρουζ;

Σε γραφείο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ούτε καν σε φρεγάτα υπηρέτησε για 15 μήνες τη στρατιωτική του θητεία ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είχε δηλώσει, μάλιστα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Schooligans» πριν χρόνια, είχε βάλει ως βύσμα για να περάσει καλά στο στρατό «έναν γνωστό Πασόκο εκείνης της εποχής», τον οποίο πήρε τηλέφωνο για να κάνει κάτι «αλλά εκείνος τα έκανε χειρότερα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του 2008 της εφημερίδας «Εσπρέσο», η θητεία του κ. Τσίπρα ήταν άνετη, χωρίς προβλήματα. Πότε υπηρέτησε ο πρωθυπουργός; Την άνοιξη του 2003 (υπουργός Άμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου), όταν ο 29χρονος τότε Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Γνωρίζοντας προφανώς ότι τα πράγματα είναι δύσκολα στο Στρατό Ξηράς όπου και είχε επιλεγεί για να υπηρετήσει την πατρίδα, βρήκε μέσο και στήριξη στην τότε κυβέρνηση. Έτσι, ζήτησε και πέτυχε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ο κ. Τσίπρας παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα (ΚΕΠΑΛ) του Πολεμικού Ναυτικού, που εδρεύει στον Σκαραμαγκά. Εκεί, αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση διάρκειας 50 ημερών, πήρε μετάθεση για τη μονάδα του. Ο ναύτης Τσίπρας τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στη λεωφόρο Μεσογείων, στο Πεντάγωνο. Δηλαδή, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο ίδιος είχε δηλώσει στη συνέντευξή του: «Δεν μπορώ να πω ότι κακοπέρασα, αλλά εκείνη την εποχή αισθανόμουν ότι αν μ’ έπιανες από τη μύτη θα έσκαγα». Έτσι έψαξε και βρήκε ένα νόμο του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση κι επανέρχεσαι μετά. Αυτό ήταν! Ο ναύτης Αλέξης, για να αποφύγει προσωρινά το γραφείο του στο Πεντάγωνο, κατέβηκε υποψήφιος, απολύθηκε προσωρινά (κάνοντας ένα time out) και στη συνέχεια επανήλθε στις τάξεις του Ναυτικού.

Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες κι έτσι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιον, εκεί που χρωστούσε έξι μήνες, υπηρέτησε τρεις και... καλός πολίτης. Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες ο trendy Αλέξης πέρασε «ζωή και κότα»: «Ασε που είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής και από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δεν μου βαράγανε!».

Ο ναύτης Αλέξης Τσίπρας απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004. Πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δηλαδή...

Send this to a friend