Αθήνα

17 oC

ψιχάλες μικρής έντασης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μάγια Τσόκλη: Ο γάμος του μπαμπά της με την αδερφή της μητέρας της – «Είναι από τα ζευγάρια που ζηλεύεις»

CALLER'S CHOICE

O Tσίπρας που δήθεν “κόπτεται” για τα ανθρώπινα δικαιώματα απελαύνει μυστικά Τούρκους που ζητούν άσυλο;

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης», δήλωνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χθες σε μια εναλλακτική συνέντευξή του στο περιοδικό, που απευθύνεται στην ομοφυλοφιλική κοινότητα «antivirus magazine», με το εξώφυλλό του αφιερωμένο στον πρωθυπουργό.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης», δήλωνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα χθες σε μια εναλλακτική συνέντευξή του στο περιοδικό, που απευθύνεται στην ομοφυλοφιλική κοινότητα «antivirus magazine», με το εξώφυλλό του αφιερωμένο στον πρωθυπουργό.

Μόλις σήμερα όμως ήρθε το Συμβούλιο της Ευρώπης και ειδικότερα ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Nils Muiznieks να «γκρεμίσει» το καλά χτισμένο προφίλ του υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλέξη Τσίπρα, καλώντας την Ελλάδα να σταματήσει τις ομαδικές απελάσεις Τούρκων που ζητούν άσυλο και να τηρήσει «τις υποχρεώσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα», όπως αυτές ορίζονται τόσο από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ), όσο και από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (της Γενεύης).

Είχαν προηγηθεί οι σοβαρές καταγγελίες από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κατήγγειλε πως μια ομάδα Τούρκων πολιτών, μεταξύ των οποίων ο καταζητούμενος δημοσιογράφος Μουράτ Τσαπάν, επεστράφησαν με τρόπο παράνομο και παρακρατικό στην Τουρκία, παρόλο που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το Διδυμότειχο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αν και ζήτησαν άσυλο και τους δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως θα οδηγηθούν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, μεταφέρθηκαν σε ένα χωράφι, όπου τους παρέλαβαν πέντε μασκοφόροι και μέσω του Έβρου, τους οδήγησαν στην Τουρκία.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου
Κορονοϊός: Μόσιαλος για τον «αρνητή» influencer που πέθανε – Πόσο κρίμα για ένα υγιή νέο άνθρωπο με 3 μικρά παιδάκια
Εορτολόγιο: Ποιοι και ποιες γιορτάζουν σήμερα (Τετάρτη 21 Οκτωβρίου)
Ανδρέας Χολέβας: Ολοκλήρωσε τη θητεία του ο εύζωνας από την Πενσιλβάνια – Η συγκινητική ανάρτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Ρεγγγίνα Μακέδου: Η γυμνάστρια που παλεύει τον καρκίνο με χορό
«Ας κρατήσουν οι χοροί» 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – Το εντυπωσιακό βίντεο της εθνικής επετείου