Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

«Ο Τσίπρας είναι Αλβανός- Δεν υπάρχουν Έλληνες, όλοι είναι Αλβανοί»: Το «τερμάτισε» Αλβανίδα ιστορικός! (vid)

Σε ένα ακραίο παραλήρημα με ανθελληνικό μένος, παραχαράσσοντας την Ελληνική ιστορία, προέβη σε τηλεοπτική εκπομπή της Αλβανίας η Αλβανίδα ιστορικός Έλενα Κοκάτσι, που ισχυρίζεται πως «δεν υπάρχουν Έλληνες. Όλοι είναι Αλβανοί που ντρέπονται να το πουν».

Και συνεχίζει αναφερόμενη στον πρωθυπουργό: «Αλβανοί όπως ο μοντέρνος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που έχει παγιδευτεί, όμως, στην παλαιοπολιτική».

Ειδικότερα, στο απόσπασμα της εν λόγω εκπομπής που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, τα σχόλια της ιστορικού προκάλεσαν ακόμη και την παρέμβαση δημοσιογράφου, ο οποίος αναρωτήθηκε «μήπως το παρατραβάμε;».

Παράλληλα, η Αλβανίδα ιστορικός, Έλενα Κοκάτσι, στην τοποθέτησή της σε εκπομπή στην αλβανική τηλεόραση με θέμα τη «βαλκανιοποίηση» των Βαλκανίων εξέφρασε το εξής επιχείρημα:

«Η Ελλάδα δεν έχει ελληνικό πληθυσμό. Ο πληθυσμός της Ελλάδας, όλοι αυτοί που πολέμησαν, ήταν Αρβανίτες με φουστανέλες».

Όταν, μάλιστα, ρωτήθηκε αν το παρατραβάει, η ίδια κάλεσε τον δημοσιογράφο να της βρει, όπως είπε, «έναν Έλληνα που να πολέμησε το 1821»!

Send this to a friend