• Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου
  • 11:57

Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Η δήλωση Τσίπρα που «γκρέμισε» όλα τα αντιμνημονιακά παραμύθια που έλεγε για το έλλειμμα και τον Γεωργίου! (vid)

«Σταθμός» στη σύγχρονη πολιτική ιστορία μπορεί να χαρακτηριστεί η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κυριακάτικη Die Welt, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και τα στατιστικά στοιχεία.

Και αυτό διότι παραδέχεται ευθαρσώς πως αναγνωρίζει τα αριθμητικά στοιχεία του κ. Γεωργίου και όχι μόνο αυτό, αλλά αν χρειαστεί θα καταθέσει το Δημόσιο υπέρ του!

Eιδικότερα, αναφερόμενος στην υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, που διώκεται συνεχώς από τη Δικαιοσύνη, ο κ. Τσίπρας σημειώνει: «Δεν κρύψαμε ποτέ ότι αναγνωρίζουμε τα αριθμητικά στοιχεία του. Αλλά η δικαιοσύνη και τα δικαστήρια είναι ανεξάρτητα. Αυτήν ακριβώς την ανεξαρτησία θέλουμε να τη βελτιώσουμε στην Ελλάδα. Αν όμως μας ζητήσει το δικαστήριο να καταθέσουμε υπέρ του, θα το κάνουμε».

Ήταν όμως ο Αλέξης Τσίπρας, που εξυμνούσε παλιότερα την… γνωστή κα Γεωργαντά (μαζί με τους ΑΝΕΛ βέβαια και κάποιους στη ΝΔ) για τα όσα κατηγορούσε για τον κ. Γεωργίου περί δήθεν «φουσκώματος» του ελλείμματος…

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, σε παλαιότερη συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά, ο κ. Τσίπρας έλεγε, ότι η «κα Γεωργαντά βρήκε το θάρρος να βγει να καταγγείλει πράγματα τα οποία είναι πρωτοφανή αναφορικά με τον κ. Γεωργίου, ο οποίος «διόγκωσε το έλλειμμα προκειμένου η Ελλάδα να έχει το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και να γίνει και με την βούλα η χώρα πειραματόζωο».

Send this to a friend