Αθήνα

8 oC

αραιές νεφώσεις

Τζάκρη στο TheCaller: Η κυβέρνηση παρακολουθεί αποσβολωμένη και αμήχανη τις εξελίξεις

Για ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας καθώς και τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η Θεοδώρα Τζάκρη στο WEBTV του TheCaller και τη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα απολύτως δημοκρατικό κόμμα που σέβεται τη διαφορετική άποψη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας καθώς και τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η Θεοδώρα Τζάκρη στο WEBTV του TheCaller και τη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα απολύτως δημοκρατικό κόμμα που σέβεται τη διαφορετική άποψη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο προσφυγικό και μεταναστευτικό, τα ελληνοτουρκικά, τα «κόκκινα δάνεια» και τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μίλησε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Θεοδώρα Τζάκρη, στο WEBTV του TheCaller.

Για το προσφυγικό σημείωσε «η κυβέρνηση έχει χάσει απολύτως τη μπάλα. (…) Γελοία η επιλογή για πλωτό φράχτη στα θαλάσσια σύνορα. Όλα όσα είπε η κυβέρνηση προεκλογικά αποδείχθηκαν αέρας. Όταν ήρθαν σε επαφή με την πραγματικότητα, κατέρρευσαν όλα. (…) Έχει αποτύχει παταγωδώς. (…) Τα κλειστά κέντρα είχαν εξεταστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κι είχαν απορριφθεί καθώς καταλήξαμε ότι θα δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυναν. (…) Για τα κλειστά κέντρα έχει καταδικαστεί η χώρα μας στο παρελθόν κι έχουμε πληρώσει ακριβά πρόστιμα. (…) Το προσφυγικό θα λυθεί όταν πάψουν οι λόγοι που προκαλούν την προσφυγιά. (…) Σήμερα θα λυθεί μονάχα αν η Ε.Ε κατανοήσει το πρόβλημα κι επιδείξει αλληλεγγύη. (…) Η γερμανική πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι μπορεί να είναι μια λύση στο ζήτημα γιατί κατανέμει περισσότερο δίκαια το βάρος της διαχείρισης. (…) Βλέπω ως εφικτό να υπάρξει μια απόφαση σε αυτήν την κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Προεδρίας της Ε.Ε».

Αναφορικά με τα «κόκκινα δάνεια» η Θεοδώρα Τζάκρη σημείωσε «μέχρι σήμερα υπήρχε ένα επαρκές πλαίσιο προστασίας. Βασικότερο και επαρκέστερο ήταν αυτό του Νόμου Κατσέλη. (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ό,τι μπορούσε για να προστατεύσει τις ευάλωτες ομάδες από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. (…) Η Ν.Δ αυτό που κάνει σήμερα είναι να επεκτείνει –ουσιαστικά- το πτωχευτικό δίκαιο. (…) Προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει να επεκταθεί η πλατφόρμα που ισχύει σήμερα και να βελτιωθούν οι όροι κι οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος σε αυτήν…». Ενώ άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να ψηφίσει πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για το θέμα αυτό.

Σχετικά με την περίπτωση υπουργού της Βόρειας Μακεδονίας να κατεβάζει την ταμπέλα «Βόρεια Μακεδονία» και να ανεβάζει αυτή της «Μακεδονίας» σκέτο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε «εμείς αγωνιστήκαμε και λύσαμε ένα πρόβλημα απαλλάσσοντας τη χώρα από έναν χρονίζοντα βραχνά. Τα εξωτερικά θέματα είναι πάρα πολύ σημαντικά για να παίζει κανείς. Η Ν.Δ δεν εξαπάτησε μονάχα τους πολίτες αλλά τους δίχασε κιόλας. (…) Αρνητική εξέλιξη η μη πρόοδος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τα Δυτικά Βαλκάνια…».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά η κα Τζάκρη τόνισε ότι «διαχρονικά οι κυβερνήσεις της Δεξιάς ακολουθούν πολιτική κατευνασμού αλλά αυτή δεν οδηγεί πουθενά. Ίσα ίσα που ο αντίπαλος εκτραχύνεται. (…) Η προκλητικότητα της Τουρκίας έχει χτυπήσει κόκκινο».

Τέλος για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και τις εσωκομματικές διαδικασίες σημείωσε «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια φάση μετασχηματισμού. (…) Άνθρωποι που ήρθαν από την Κεντροαριστερά δεν έχουν συμμετάσχει ως σήμερα σε κομματικά όργανα και σε τέτοιου είδους διαδικασίες. (…) Σε κάθε καινούργιο, υπάρχουν οι ‘οδύνες του τοκετού’. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα αλλά χρειάζονται κι άλλα…».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Θεοδώρας Τζάκρη στο WEBTV του TheCaller και τη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη: 

Send this to a friend