• Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου
  • 01:24

Αθήνα

17 oC

αίθριος καιρός

Βασίλης Βαλασόπουλος: Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης αποτελεί τη rock εκδοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε έναν rock star τότε σίγουρα αυτός θα ήταν ο νυν δήμαρχος Ηλιούπολης και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος.

Αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε έναν rock star τότε σίγουρα αυτός θα ήταν ο νυν δήμαρχος Ηλιούπολης και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος.

ΓΡΑΦΕΙ Η Ειρήνη Αρβανίτη

Μπορεί να τόν βλέπετε με πουκάμισο και γραβάτα πίσω από το γραφείο του, ωστόσο όταν χρειαστεί για τον Δήμο του έχει μάθει να δίνει μάχες που τον έχουν οδηγήσει μέχρι και στο αυτόφωρο.

Συνελήφθη γιατί ήταν ανυποχώρητος, στο να πάρουν οικόπεδα του Δημοσίου άνθρωποι που δεν τους ανήκαν και μπήκε μπροστά αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Και κάπως έτσι δημιούργησε αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας 9 χρόνια, τώρα, σε όλους του πολίτες του.

Δύο φορές περιφερειάρχης Κρήτης και Κεντρικής Μακεδονίας, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, έχει συντάξει πλήθος μελετών και νομοθετικών ρυθμίσεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Γέννημα θρέμμα στην Ηλιούπολη ο Βασίλης Βαλασόπουλος διεκδικεί και πάλι τη ψήφο των πολιτών για να συνεχίσει το έργο του και μέσα στο μεγάλο φόρτο εργασίας, που έχει προεκλογικά, καταφέραμε να ξεκλέψουμε κάποιες στιγμές της καθημερινότητάς του.

Η Δώρα, είναι σύζυγός του. Με σπουδές μαθηματικών έχει βάλει σε μια απόλυτη αριθμητική τάξη τον δήμαρχο! Η σύζυγός του στέκεται πάντα δίπλα του. Το ότι βλέπετε σήμερα μια φωτογραφία της, πραγματικά αποτελεί σπάνιο... ντοκουμέντο καθώς πρόκειται για μια γυναίκα που βρίσκεται στο πλευρό του συζύγου της πάντα με διακριτικότητα. Μαζί έχουν αποκτήσει δυο παιδιά και μάλιστα πριν λίγο καιρό είχαν την χαρά να δουν γαμπρό Βαγγέλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μετρά ήδη 9 χρόνια Δήμαρχος Ηλιούπολης! Μόλις φύγει από το σπίτι του πρώτο μέλημά του να είναι πάει στο γραφείο προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα της πόλης. Χαρακτηριστικό ήταν ότι μόλις τον είδαμε να περνά μπροστά μας η "καλημέρα" στη γραμματέα του αντικαταστήθηκε από ερώτηση σχετικά με κάποιο έργο. Για την ακρίβεια ο διάλογος ήταν κάπως έτσι:

-Καλημέρα Δήμαρχε!

- Καλημέρα Χριστίνα, προχώρησε η ανάπλαση...;

Το κύριο ενδιαφέρον του είναι η πόλη του και η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών της Ηλιούπολης.

Λίγο αργότερα  θα ακολουθήσει η πρώτη σύσκεψη της ημέρας πάντα για τα έργα. Ο τεχνικός σύμβουλος του Δήμου Κίμωνας Παπαγεωργίου τον ενημερώνει για τις εξελίξεις ενώ μετά ακολουθούν απανωτές τηλεφωνικές επικοινωνίες του Δημάρχου με τους πολίτες. 

Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται μιλά απευθείας ο ίδιος με τους πολίτες. Η πόρτα του είναι πάντα ανοιχτή και το τηλέφωνό του πάντα διαθέσιμο!

Για αυτόν προέχει το καλό της πόλης που δεν είναι άλλο από το να προχωρούν οι διαδικασίες αυτές που δίνουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Ο πίνακας που βλέπετε αποτελεί το πολυτιμότερο εργαλείο του, καθώς συνέχεια γράφει και αντικαθιστά τα νέα δεδομένα στα χρονοδιαγράμματα, τα οποία προσπαθεί να είναι πάντα αυτά τα οποία στοχεύει, σύντομα και να γίνεται τέλεια δουλειά στην ολοκλήρωση των έργων.

Ο Βασίλης Βαλασόπουλος πιστεύει πολύ στους νέους ανθρώπους και δίνει πάντα ευκαιρίες.  Εδώ το φωτογραφικό στιγμιότυπο που βλέπετε είναι από έξοδο του Βασίλη Βαλασόπουλου με τους υποψηφίους του συνδυασμού του σε εστιατόριο της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ο Βασίλης Βαλασόπουλος ξεχωρίζει για την προσπάθειά του αναδείξει τον πολιτικό πολιτισμό. Είναι πολέμιος του τραμπουκισμού και προτεραιότητα του είναι να αποπνέει στους πολίτες εμπιστοσύνη και ασφάλεια.

''Ο αγώνας που δίνουμε, είναι αγώνας για τη δημόσια περιουσία της πόλης μας. Δε θα μας σταματήσει κανείς'', είχε δηλώσει το 2012 όταν συνελήφθη κατά τη διάρκεια περίφραξης οικοπέδου στο δήμο Ηλιούπολης.

Ο κ. Βαλασόπουλος έχει παρουσιάσει το όραμα του για το μέλλον με απόλυτη σαφήνεια. Το πρόγραμμα του περιλαμβάνει 21 μεγάλα έργα, για τα οποία έχει γίνει ο σχεδιασμός, σχεδόν όλα έχουν ξεκινήσει και έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους.

Send this to a friend