Αθήνα

10 oC

αραιές νεφώσεις

Το βίντεο που δείχνει την επίσκεψη- προπαγάνδα Ερντογάν! Προσπάθησε να προσηλυτίσει μαθητές στη Θράκη

Ένα πλήρως αποκαλυπτικό βίντεο, που δείχνει μεταξύ άλλων και γιατί ήρθε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας, κατόπιν βέβαια πρόσκλησης της ελληνικής πλευράς, ήρθε στη δημοσιότητα και είναι από την επίσκεψή του στη Θράκη και το μειονοτικό σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ στην Κομοτηνή.

Ο Ερντογάν απευθύνεται τετ-α-τετ σε μαθητές του μειονοτικού σχολείου "Τζελάλ Μπαγιάρ" και στους οποίους ευθαρσώς λέει πως «Όλοι μαζί είμαστε Τουρκία», λες και μιλούσε σε τούρκους μαθητές σε κάποια πόλη της Άγκυρας και όχι σε Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες της Θράκης.

Η συνομιλία Ερντογάν με μειονοτικούς μαθητές καταγράφηκε με κάμερα κινητού τηλεφώνου και προκαλεί αίσθηση, αφού ακούγεται να εξηγεί στους μαθητές το νεο-οθωμανικό δόγμα του, με τις ανάλογες χειρονομίες: «Μια σημαία, μια πατρίδα, ένα κράτος. Τι σημαίνει; Ένα έθνος, μια σημαία, ένα κράτος. Εντάξει; Δεν υπάρχουν διακρίσεις, δεν υπάρχουν διαφορές. Θα είμαστε ένα, θα είμαστε ισχυροί, θα είμαστε ζωντανοί, θα είμαστε αδέρφια. Όλοι μαζί θα είμαστε Τουρκία».

«Μακάρι, μακάρι» λέει κάποιος, αλλά δεν φαίνεται ποιος. Ο Ερντογάν, ικανοποιημένος απ’ όσα έχει πει, χαιρετά τα παιδιά και φεύγει…

Το βίντεο έφερε στο φως η γνωστή ιστοσελίδα tourkikanea.gr και η δημοτική παράταξη Κομοτηνής "Σπάρτακος", που πρωτοστάτησε κατά της πρόσφατης επίσκεψης του «σουλτάνου» στην Θράκη.

Δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο βρισκόταν και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος μάλλον δεν αντιλήφθηκε την «κατήχηση» Ερντογάν στους μαθητές του μειονοτικού σχολείου.

Send this to a friend