Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γιώργος Καραϊβάζ: Το συγκινητικό αντίο της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη (vid)

CALLER'S CHOICE

Βούρος «ξεγυμνώνει» Τσίπρα! «Όχι δεν έκανε λάθη, ήταν ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο»

Ο γνωστός ηθοποιός και πρώην βουλευτής Γιάννης Βούρος σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη μιλάει για το θέατρο...

Ο γνωστός ηθοποιός και πρώην βουλευτής Γιάννης Βούρος σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη μιλάει για το θέατρο, την 39χρονη καριέρα του και την πολιτική.

Στη συνέντευξή του στο “Aixmi” και τη Μαρκέλλα Σαράιχα αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο, ενώ μιλάει για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και το αν θα επέστρεφε στην Πολιτική.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γ. Βούρου στην «Αιχμή»:

Θα ασχολιόσασταν σήμερα με την πολιτική; Σας έχουν γίνει προτάσεις;

«Δεν νομίζω ότι έχω χρόνο να ασχοληθώ με την πολιτική γιατί όπως θα θυμόσαστε τα 3 χρόνια που ήμουν στη Βουλή, είχα παραιτηθεί από το θέατρο και την τηλεόραση, γιατί πιστεύω ότι δύο καρπούζια σε μία μασχάλη δεν χωρούν. Παρόλο που έχει καταργηθεί το ασυμβίβαστο. Όχι δεν μπήκα σε αυτή την διαδικασία. Προείχε το κρατικό, κάποια άλλα θέματα που έπρεπε να τακτοποιήσω, διδασκαλίες, Αυστραλία. Υπό προυποθέσεις μόνο θα ασχολιόμουν ξανά με την πολιτική, που θέλουν πολύ μεγάλη ανάλυση -και, πάντως, όχι αυτό το διάστημα που νομίζω ότι το Κολοσαίο που λέγεται Βουλή βγάζει συνεχώς λιοντάρια που δεν μπορείς να εξολοθρεύσεις».

Το ΠΑΣΟΚ του τότε που ήσασταν εσείς βλέπετε να έχει διαφορές με το ΠΑΣΟΚ του σήμερα;

«Δεν έχω ασχοληθεί, γιατί ξέρετε δεν είναι αυτά που διαβάζουμε ή αυτά που βγαίνουν στη δημοσιότητα, νομίζω ότι κάποιος πρέπει να είναι μέσα στους κόλπους ενός κόμματος προκειμένου να αξιολογεί τα πράγματα. Κι από την στιγμή που δεν έχω ενδελεχή και εμπεριστατωμένη άποψη για το ΠΑΣΟΚ σήμερα δε θα μπορούσα να πω κάτι παραπάνω».

Πολλοί κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ  του Ανδρέα Παπανδρέου ότι έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης που έφτασε σήμερα η χώρα εδώ.

«Θα διαφωνήσω. Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να φτιάξει τα πάντα σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Το σύντομο βεβαίως με την αναλογία που έδινε και ο Αινστάιν στο χρόνο. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε χώρα που δεν έχει γνωρίσει Αναγένννηση και Διαφωτισμό. Είναι παρά πολλά τα αρνητικά πρόσημα που κουβαλάει η χώρα στους ώμους της. Θα έλεγα πως η διαχείρηση αυτών που προσέφερε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα ήταν λάθος. Και η διαχείρηση δεν οφειλόταν ούτε σε βουλευτές ούτε σε υπουργούς, αλλά σε ανθρώπους που προσλάμβαναν θετικά, προσλάμβαναν πολλά, που προσλάμβαναν αν θέλετε χρώμα και δεν το εκμεταλλεύτηκαν για την πορεία της χώρας. Είναι πολύ μεγάλη αυτή η συζήτηση για αυτό το θέμα που δεν αναλύεται σε μία συνέντευξη μερικών λεπτών».

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Αλέξη Τσίπρα;

«Νομίζω ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για το ενδελεχές και εμπεριστατωμένο».

Πιστεύετε ότι έκανε λάθη;

«Όχι δεν έκανε λάθη. Λάθος κάνει κάποιος που έχει έναν στόχο και δεν του προκύπτει γιατί κάνει μία λάθος κίνηση. Πιστεύω ότι ήταν προδιαγεγραμμένη όλη η πορεία -τουλάχιστον στο μυαλό του πρωθυπουργού και στο μυαλό των υπουργών και βουλευτών του που μοιραία ακολουθούν προκειμένου να φανούν αρεστοί. Θεωρώ ότι ήταν προδιαγεγραμμένο το έγκλημα».

Ρωτάω εσάς γιατί έχετε υπάρξει στον πολιτικό στίβο. Ο κύριος Τσίπρας ήταν ένας άνθρωπος που μόλις βγήκε τον πίστεψε παρά πολύ ο λαός. Ίσως ήταν η ανάγκη αυτή…

«Ακριβώς αυτό που θα έλεγα εγώ το είπατε εσείς. Η ανάγκη του να πάμε σε κάτι άλλο. Ο Τσόρτσιλ έλεγε ότι δεν ψηφίζουμε υπέρ ενός κόμματος, ψηφίζουμε πάντα εναντίον του. Ο κόσμος θυμωμένος, οργισμένος, απογοητευμένος από όλα αυτά που είχαν συμβεί στράφηκε εναντίον της προηγούμενης κατάστασης. Επόμενο ήταν ο χώρος που δημιουργήθηκε να προσφέρει το δώρο της πρωθυπουργίας σε αυτό το νεοσύστατο κόμμα το οποίο αποτελείται από μικρές ομάδες του 1,3 του 1,2 -μπορεί και να λέω υπερβολικά ποσοστά- με επικεφαλής έναν άνθρωπο που έφερε το νέο, το βιολογικό και νεανικό και το νέο στην πολιτική γενικότερα. Δεν είναι τα πράγματα, όμως, έτσι όπως αποδείχθηκαν. Γιατί είναι διαφορετικό να είσαι ο πρωθυπουργός του Καναδά και διαφορετικό να είσαι ο Αλέξης Τσίπρας σε αυτήν την Ελλάδα. Θεωρώ πως η απογοήτευση των ανθρώπων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μεγαλύτερη από τους ανθρώπους που δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ κι έλεγαν ανιδιοτελώς “μακάρι δεν τον ψήφισα, αλλά θέλω να γίνει κάτι”. Αυτοί που τον ψήφισαν δεν είναι απλώς απογοητευμένοι, είναι θυμωμένοι. Το τραύμα που έχουν υποστεί είναι διαμπερές και δεν ξέρω από δω και πέρα τι μπορεί να διορθωθεί και πόσος χρόνος υπάρχει».

Το εντυπωσιακό είναι ότι στις δημοσκοπήσειςη ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να κλείνει.

«Όταν υπάρχουν νομοτεχνικές βελτιώσεις και τροπολογίες, που λένε «πόσες οικογένειες παίρνουμε με αυτήν την τροπολογία, τόσες, πέρνα την. Πόσες παίρνουμε με αυτήν την νομοτεχνική βελτίωση; Τόσες. Πέρνα την». Αρχίζει και γίνεται ένα κράτος κομματικό, ένα κράτος που δε θα είναι εύκολο να αποδομηθεί στην συνέχεια γιατί καταλαβαίνετε ότι όλο το στελεχιακό δυναμικό των φορέων, των σωματείων, των συλλόγων θα αποτελείται από αυτούς που δεν έχουν ευεργετηθεί. Αλλά δυστυχώς αυτή η χώρα δεν έχει μάθει να λειτουργεί ανιδιοτελώς, έχει μάθει να λειτουργεί συντεχνιακά. Και δεν ξέρω μέχρι πότε θα το πληρώνουμε αυτό το πράγμα».

Πάντως είμαστε σε μία κατάσταση που τουλάχιστον το 70% των Ελλήνων χρωστάει και κάπου, είτε εφορία, είτε ταμεία.

«Τι ποσοστό είπατε; Γιατί δεν λέτε 90% Νομίζω ότι συζητώντας με ανθρώπους του κύκλου μου, συγγενείς, φίλους, όλοι είναι ανοιγμένοι κάπου».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο aixmi.gr

Γιώργος Καραϊβάζ: Το συγκινητικό αντίο της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη (vid)
Ζήνα Κουτσελίνη: Κλαμένη ξεκίνησε την εκπομπή – «Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν αδελφός για μένα…» (vid)
Γιώργος Καραϊβάζ: Έβαλε τα κλάματα η Ρίτσα Μπιζόγλη με τα συγκινητικά λόγια του Παπαδάκη (vid)
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: O Θεσσαλονικιός μαθητής που έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97%
Πλατεία Βαρνάβα: Τρελά κορονοπάρτι με DJ και φωτοβολίδες σχεδόν κάθε βράδυ! (vid)
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου