• Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου
  • 03:43

Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

Βούλτεψη στο TheCaller: Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την κατάσταση στο μεταναστευτικό - Εφάρμοζε πολιτική «ανοιχτών συνόρων»

Στα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας και κυρίως τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος αναφέρθηκε Σοφία Βούλτεψη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο WEBTV του TheCaller και τη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη.

Στα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας και κυρίως τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος αναφέρθηκε Σοφία Βούλτεψη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο WEBTV του TheCaller και τη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη.

Η βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, άσκησε οξεία κριτική στις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και έριξε σε εκείνον όλες τις ευθύνες για την κατάσταση στο προσφυγικό και μεταναστευτικό σε συνέντευξη που έδωσε στο WEBTV του TheCaller.

Σχετικά με το προσφυγικό η Σοφία Βούλτεψη σημείωσε ότι «η πηγή του κακού είναι η ιδεολογία κι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες ήταν υπέρ των ανοιχτών συνόρων, του όχι στους φράχτες. Ήδη από το 2012 υποστήριζαν ότι θα εφαρμόσουν πολιτικές διαρκούς νομιμοποίησης. (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε γενικό προσκλητήριο για να έρθουν εδώ πρόσφυγες και μετανάστες. Από τους πρώτους νόμους που ψήφισε ήταν αυτός για την ιθαγένεια (…) Η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί ακόμα γιατί δεν έχει προλάβει να εφαρμοστεί η πολιτική μας (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να κάνει αυτά που κάνουμε κι εμείς σήμερα. Υποκρίνεται τώρα. Αλλά δεν ήθελαν οι τοπικές κοινωνίες. (…) Με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έρθουν και μαύροι από την Αφρική. Και μετά την Μακεδονία να χαθεί κι η Θράκη…».

Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στη στάση των τοπικών κοινωνιών και αρχών καθώς ανέφερε, μεταξύ άλλων «μου φαίνεται ύποπτο το γεγονός ότι δέχονται να είναι τα νησιά τους μεγάλα στρατόπεδα αλλά αρνούνται στο κράτος το δικαίωμα να φτιάξει κλειστά κέντρα κράτησης. Χρειάζεται ένα μέρος που να είναι ελεγχόμενα τα πράγματα. (…) Κάτι ‘μου μυρίζει’ με τις αντιδράσεις των ντόπιων...».

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «έχω την αίσθηση πως έχει μπει σε ‘χρονοκάψουλα’ κι έχει γυρίσει στο 2014. Έχει ξεχάσει ότι κυβέρνησε επί 4,5 χρόνια. Και φωνάζει για όλα...».

Αναφέρθηκε στα ζητήματα των γυναικών, της ισότητας και την απουσία γυναικών από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Σοφίας Βούλτεψη στο WEBTV του TheCaller και τη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη: 

Send this to a friend