Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Βόζεμπεργκ στο TheCaller: Ο λαός θα δείξει στην κάλπη ότι θέλει πολιτική αλλαγή και μάλιστα με διαφορά υπέρ της ΝΔ

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ζωντανά στην κάμερα του TheCaller WEB TV και στον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφια ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ περιέγραψε τη θητεία της στο Ευρωκοινοβούλιο, το διακύβευμα των ευρωεκλογών, «καυτηρίασε» την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης ενώ μάς μίλησε για την Ελίζα Βόζεμπεργκ πίσω από τις κάμερες.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ζωντανά στην κάμερα του TheCaller WEB TV και στον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφια ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ περιέγραψε τη θητεία της στο Ευρωκοινοβούλιο, το διακύβευμα των ευρωεκλογών, «καυτηρίασε» την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης ενώ μάς μίλησε για την Ελίζα Βόζεμπεργκ πίσω από τις κάμερες.

Αρχικά, περιγράφοντας την 5ετη διαδρομή της στο Ευρωκοινοβούλιο, περιέγραψε το έργο της στον Τομέα της Ναυτιλίας, του οργανωμένου εγκλήματος, του διαδικτυακού εγκληματος κ.α., σημειώνοντας πως πέρασε ορισμένους κανονισμούς και τροπολογίες που ωφέλησαν τη χώρα.

Σύμφωνα με την κα Βόζεμπεργκ, μια 5ετία δεν αρκεί για έναν επαγγελματία ευρωβουλευτή αν θέλει υπεύθυνα να κάνει δουλειά, "καθώς μόνο στα 1,5-2 χρόνια ενημερώνεσαι, σε 5 βουλευτές αντιστοιχούν 4 επιτροπές στον καθένα, όπως σε εμάς στη ΝΔ, οπότε καταλαβαίνετε πως αν θέλει κάποιος να κάνει επαγγελματική δουλειά, τα 5 χρόνια δεν φτάνουν.
Εκθέσεις που πρέπει να συντάξει, να γνωριστείς με συναδέλφους και να υπάρξει μια όσμωση για συνεργασία για να περάσουν τροπολογίες".

Όσον αφορά στο τι θα έπρεπε να αλλάξει στην Ε.Ε., η κα Βόζεμπεργκ τόνισε πως "ορισμένες συλλογικές αποφάσεις δεν εφαρμόζονται, γι' αυτό θα έπρεπε να βρει τρόπους εφαρμογής των αποφάσεων και συμμόρφωσης με τους κανόνες".

Σύμφωνα με την κα Βόζεμπεργκ, "η πολιτική της λιτότητας έχει διχάσει" και είπε πως "πρέπει να δείξει η Ευρώπη ότι έχει πιο κοινωνικό πρόσημο και πρόσωπο... Το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα πρωτοστατεί σε αυτά. Να γίνει χρηστή διαχείριση των κονδυλίων και το λέω για παράδειγμα με το γεγονός ότι η οικονομική αστυνομία ελέγχει τα κονδύλια που δόθηκαν στην Ελλάδα για το Μεταναστευτικό, είναι κακό για τη χώρα μας ότι ελέγχεται για ατασθαλίες".

Όπως παραδέχθηκε η κα Βόζεμπεργκ: "Με ανησυχεί για την Ευρώπη η άνοδος της Ακροδεξιάς και το ετερόκλητο σχήμα της Μεγάλης Βρετανίας, που θα μπει στην Ευρωβουλή, αλλά θεωρώ ότι δεν θα αλλοιώσει τις αποφάσεις των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου".

Όσον αφορά στην Ελλάδα, η κα Βόζεμπεργκ εκτίμησε πως "η Χρυσή Αυγή θα έχει πτώση και το Κίνημα Αλλαγής θα είναι τρίτο κόμμα".

Σύμφωνα με την κα Βόζεμπεργκ, "είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω του ότι υπάρχουν πλέον ακροδεξιές φωνές στην ευρωβουλή... Ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας έχει να κάνει με το κατά πόσο αυτές οι εκλογές είναι προανάκρουσμα για τις Εθνικές. Ο ελληνικός λαός θα δείξει στην κάλπη και μάλιστα με διαφορά για τη ΝΔ ότι θέλει μια άλλη πολιτική, θέλει την πολιτική αλλαγή. Θα είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ, δεν θα ήθελα να κάνω εκτίμηση, θα ήθελα προσωπικά να μην είναι 3η η Χρυσή Αυγή. Όλες οι μετρήσεις δείχνουν πως μπορεί να έχουμε 8 έδρες στην Ευρωβουλή, άρα σημαίνει και πάνω από 30%, κάτι που θα σημάνει και την αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής της 4ετίας".

Σχετικά με την κριτική προς τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη από την κυβέρνηση για την 7ημερη εργασία, η κα Βόζεμπεργκ έκανε λόγο για "συνειδητή και σκόπιμη παραπληροφόρηση". "Μιλούσε για μια 7ημερη λειτουργία μιας επιχείρησης, όπως γίνεται σε πολλές εταιρείες", σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πάντως, η κα Βόζεμπεργκ έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως "δεν είμαστε εναντίον της επιδοματικής πολιτικής, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί η επιδοματική πολιτική χωρίς ανάπτυξη και θέσεις εργασίας... Τι να το κάνω να εξαρτώνται οι άνθρωποι από κάποιο βοήθημα, δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε αναπτυξιακό!".

Σε μια διαφορετική ερώτηση για την Ελίζα Βόζμπεργκ πίσω από τις κάμερες, η ευρωβουλευτής της ΝΔ απάντησε: "Ασκώ μάχιμη δικηγορία εδώ και 3 δεκαετίες, ζω μόνη, έχω χάσει το σύζυγο μου εδώ και 4 χρόνια, πιστεύω πολύ στη φιλία, και μπορώ να σας πω ότι είμαι περήφανη, πολύ περισσότερο στο εξωτερικό, που είμαι Ελληνίδα".

Send this to a friend