Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

«We feel you California»: Συγκινεί το μήνυμα συμπαράστασης των νέων από το Μάτι στους πυρόπληκτους της Καλιφόρνιας

Με ένα συγκινητικό μήνυμα οι νέοι από το Μάτι έστειλαν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της Καλιφόρνιας που δοκιμάζονται από τη φονική πυρκαγιά.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα οι νέοι από το Μάτι έστειλαν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της Καλιφόρνιας που δοκιμάζονται από τη φονική πυρκαγιά.

88 νεκροί και περισσότεροι από 1.200 αγνοούμενοι είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της φονικής πυρκαγιάς που καίει επί μέρες την Καλιφόρνια.

Οι νέοι από το Μάτι, τον Νέο Βουτζά και όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής  δημιούργησαν ένα κολλάζ τεσσάρων ασπρόμαυρων φωτογραφιών που τραβήχτηκαν στις περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά και η κάθε μία έγραφε από μία λέξη που σχημάτιζε την πρόταση: «Σε νιώθουμε Καλιφόρνια» (We feel you California).

Το κείμενο στα ελληνικά:

«Σε νιώθω Καλιφόρνια! Έχω νιώσει και εγώ πως είναι να σβήνονται τα μέρη που έχεις τις πιο όμορφες αναμνήσεις σου. Έχω νιώσει πως είναι να κοιτάς γύρω σου κ να μην καταλαβαίνεις που βρίσκεσαι.

Έχω νιώσει πως είναι να αναρωτιέσαι συνέχεια γιατί; και τώρα; Και τώρα, πως θα γίνουν πάλι από την αρχή; Έχω νιώσει πως είναι να χάνεις τα πάντα!

Κάνε κουράγιο όμως Καλιφόρνια γιατί σ όλα αυτά που θα νιώσεις, την απογοήτευση, τη στεναχώρια, την πίκρα και το θυμό, θα βρεις ένα παραθυράκι που δεν το γνώριζες πριν.. & αυτό θα σε κρατήσει όρθια .. θα δεις ότι δεν είσαι μόνη αλλά θα είστε πολλοί και θα έχετε ο ένας δίπλα τον άλλον και θα τα καταφέρετε..θα σηκωθείτε Καλιφόρνια

ΚΑΙ θα αποκτήσετε ξανά τον Παράδεισο σας (σσ. το Paradise)! Σε νιώθω Καλιφόρνια!»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, έκανε retweet την ανάρτηση του αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Σπύρου Λίτσα και ευχαρίστησε για την συμπαράστασή τους γράφοντας: «Ευχαριστούμε Μάτι».

Send this to a friend