• Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου
  • 08:40

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο χάρτης για τη Μακεδονία που ανήρτησε η Άντζυ Σαμίου και προκάλεσε πανζουρλισμό στο Διαδίκτυο! (ΦΩΤΟ)

Ορυμαγδό αντιδράσεων προκάλεσε με την ανάρτησή της στα social media ανήμερα του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη η φίλα προσκείμενη στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, Άντζυ Σαμίου, αναρτώντας έναν χάρτη και ξεχωρίζοντας με μπλε χρώμα το κομμάτι της Μακεδονίας, των Σκοπίων και μέρος της Γιουγκοσλαβίας.

Η Άντζυ Σαμίου ανάρτησε τον παρακάτω χάρτη και έγραψε: «Αυτή είναι η Μακεδονία για πάνω από 100 χρόνια, μετά τους Βαλκανικούς πολέμους ... Δεν είναι όλη δική μας, επεκτείνεται και σε άλλες χώρες, τι να κάνουμε τώρα;».

Όπως ήταν φυσικό και δεδομένων των συνθηκών πόλωσης με το Σκοπιανό, η ανάρτηση στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων από τους διαδικτυακούς φίλους της, οι οποίοι την «πυροβόλησαν», κατά ριπάς για τις θέσεις με την τραγουδίστρια να απαντά αναλόγως.

«Κοπέλα μου! Δεν αρχίζεις να τραγουδάς και πάλι για το ευαίσθητο σημείο σου!», της έγραψαν κι εκείνη απάντησε: «Όποιο παρτάλι μιλάει άσχημα θα παίρνει φύλλο πορείας!».

Άλλος χρήστης ήταν πιο ευγενικός και με επιχειρήματα: «Αγαπητή Άντζυ, λυπάμαι, αλλά θεωρώ την ανάρτηση αυτή επιεικώς απαράδεκτη. Μαθήματα Ιστορίας, όπως καταλαβαίνεις, δεν γίνονται από το Facebook».

Ένας άλλος-πιο μουσικόφιλος- της έγραψε μαντινάδα: «Η Σαμίου αποτυχημένη σαν τραγουδίστρια, αποτυχημένη και σαν αβανταδόρα του Τσίπρα! Από τραγούδι τίποτα κι από Ιστορία πράμα! Στην κεφαλή της παίζανε το λάθος με το κλάμα».

Υπήρξαν, όμως, και πιο ακραίοι: «Μετά από αυτό το post, αυτοκτόνα»!

Η απάντηση της τραγουδίστριας; «Ναι, είναι γνωστό πως την Ιστορία την ξέρουν καλύτερα τα ούγκανα και οι ακροδεξιοί».

Send this to a friend