Αθήνα

 

24 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

CALLER'S CHOICE

Χιώτης: “Αναγνωρίζω το λάθος μου για το σπίτι του Τσίπρα- Φεύγω όχι επειδή το ζήτησε το Μαξίμου”

"Αναγνωρίζω το λάθος μου", λέει ο δημοσιογράφος στο "Βήμα" Βασίλης Χιώτης για το γεγονός ότι χθες είπε από την ραδιοφωνική εκπομπή στο "Βήμα ΦΜ" πως "ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν έμενε στο νοίκι, όπως έλεγε, αλλά αγόρασε ακίνητο από πλειστηριασμό και μάλιστα από επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών", γεγονός που προκάλεσε την οργίλη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου και "πυροδότησε" φήμες περί παραίτησης του Χιώτη από το "Βήμα"...

“Αναγνωρίζω το λάθος μου”, λέει ο δημοσιογράφος στο “Βήμα” Βασίλης Χιώτης για το γεγονός ότι χθες είπε από την ραδιοφωνική εκπομπή στο “Βήμα ΦΜ” πως “ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν έμενε στο νοίκι, όπως έλεγε, αλλά αγόρασε ακίνητο από πλειστηριασμό και μάλιστα από επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών”, γεγονός που προκάλεσε την οργίλη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου και “πυροδότησε” φήμες περί παραίτησης του Χιώτη από το “Βήμα”.

[adsense]

Ο ίδιος ο Βασ. Χιώτης βγήκε “στον αέρα” σήμερα και ξεκαθάρισε πως έχει η κατάσταση. Παραδέχθηκε ουκ ολίγες φορές το λάθος του που είπε πως “ο πρωθυπουργός έχει αγοράσει από πλειστηριασμό ακίνητο και μάλιστα από επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών”, λέγοντας πως “έπεσε θύμα παραπληροφόρησης από τις πηγές του”, ωστόσο ανέφερε πως “ο Αλ. Τσίπρας όντως πλήρωνε ΕΝΦΙΑ, αφού είχε στην κατοχή του ακίνητο, αυτό των γονιών του, ενώ έλεγε πως δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ”.

Κατά τα άλλα επισήμανε ότι “οι φήμες ότι τηλεφώνησαν από το Μαξίμου στον επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη για να παραιτήσει τον ίδιο μόνο κακό στον Αλέξη Τσίπρα κάνουν” και διευκρίνισε ότι “αυτά σε αυτό το μαγαζί δεν περνάνε”. Εν συνεχεία είπε πως φεύγει “όχι επειδή το ζήτησαν κάποιοι ή επειδή πιέστηκε από την υπόθεση με το σπίτι του πρωθυπουργού, αλλά επειδή ο κύκλος στον συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό έκλεισε”.

To χρονικό της υπόθεσης με το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα

Όλα ξεκίνησαν χθες με την τοποθέτηση του δημοσιογράφου Βασίλη Χιώτη στην εκπομπή στο “Βήμα ΦΜ”, όπου είπε πως «ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δε μένει στο νοίκι, αλλά αγόρασε σπίτι από πλειστηριασμό, ενώ έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Αφορμή στάθηκε η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το οικονομικό έτος 2012, όπου εμφανίζει εισοδήματα ύψους 69.324,93. Από τα εισοδήματα που προέρχονται από τη βουλευτική του αποζημίωση οι 28.065,19 ευρώ είναι το φορολογητέο ποσό, ενώ τα υπόλοιπα 38.799,74 είναι αφορολόγητα. Ο πρωθυπουργός έχει επίσης έσοδα ύψους 2.460 ευρώ από άλλες πηγές. Δηλώνει επίσης τέσσερις προσωπικούς λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα. Το συνολικό ποσό που έχει ανέρχεται στα 6.999,42 ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας έχει επίσης στην πλήρη ιδιοκτησία του ένα ακίνητο 114 τετραγωνικών μέτρων που απέκτησε το 1996, δηλαδή πριν από 20 χρόνια, το οποίο σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμουμ «πρόκειται για το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και έχει μεταβιβαστεί με γονική παροχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και της Μάγδας Τσέγκου το 2013, όπου ισχυρίζεται πως μένει στο νοίκι:

[adsense]

Χιώτης: «Ο Τσίπρας απέκτησε το σπίτι μέσω πλειστηριασμού»

Ο δημοσιογράφος του «Βήματος» Βασίλης Χιώτης πήρε αφορμή από το Πόθεν Έσχες του Τσίπρα και άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα επικαλούμενος τις δηλώσεις Τσίπρα το 2013 στην εκπομπή του Αυτιά, για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι ο Αλέξης Τσίπρας όχι «απλώς δεν είναι στο νοίκι, αλλά «αγόρασε το σπίτι από πλειστηριασμό, ενώ το 2012 έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος σήμερα στην εκπομπή του στο «Βήμα ΦΜ». Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο δημοσιογράφος «το σπίτι το αγόρασε, όταν το έχασε ένας επιχειρηματίας, λόγω χρεών, ο οποίος αυτοκτόνησε κιόλας, για να περιέλθει στη συνέχεια το σπίτι σε κάποια τράπεζα και να το αποκτήσει ο Τσίπρας μέσω πλειστηριασμού».

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή ο Βασίλης Χιώτης:

«Όχι απλώς δεν είναι στο νοίκι, αλλά όπως κάναμε και ένα ρεπορτάζ χθες μετά από τηλεφώνημα που δεχτήκαμε, ο Τσίπρας πώς αγόρασε το σπίτι; Από πλειστηριασμό. Την ώρα που έλεγε, εκτός του ότι δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ, έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Το ψάχνουμε το πότε το αγόρασε, πάντως το 2012 το είχε στην κατοχή του γιατί το δηλώνει στο πόθεν έσχες. Το 2012 που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη το συγκεκριμένο διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του ανήκε σε έναν επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών, το σπίτι περιήλθε στη δικαιοδοσία μιας τράπεζας, η τράπεζα το έβγαλε στον πλειστηριασμό και πήγε ο Τσίπρας και το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού. Δεν έλεγε μόνο ψέματα ότι ζει στο νοίκι, έλεγε ψέματα ότι κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, ότι είμαι αντίθετος με τους πλειστηριασμούς και πήρε σπίτι από πλειστηριασμό. Πόσους ξέρεις ότι πήραν σπίτι από πλειστηριασμό;».

Ακούστε το επίμαχο ηχητικό απόσπασμα από 09.30 έως 12.30 του παρακάτω βίντεο:

«Οργίλης» αντίδραση Μαξίμου! «Λάσπη και αλητεία- Το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου στις κατηγορίες ότι ο Αλέξης Τσίπρας δε μένει στο νοίκι, με πηγές της κυβέρνησης να αναφέρουν ότι «ο πρωθυπουργός μένει στην Κυψέλη σε ενοίκιο και πως το ακίνητο το οποίο εμφανίζεται στην ιδιοκτησία του, στη δήλωση πόθεν έσχες, είναι το πατρικό του στους Αμπελόκηπους». Αναφέρουν ακόμη ότι «πρόκειται για το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και έχει μεταβιβαστεί με γονική παροχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

«Το είδος της δημοσιογραφίας που εξαπολύει επιθέσεις λάσπης χωρίς να επιβεβαιώνει τα πραγματικά στοιχεία, ονομάζεται και δημοσιογραφική αλητεία», τονίζουν και σημειώνουν πως «η δημοσιογραφική αλητεία είναι από ότι φαίνεται το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής». «Αυτά», καταλήγουν με νόημα.

Παραίτηση Χιώτη μετά τον «ορυμαγδό» αντιδράσεων(;)

Μετά από όλα τα παραπάνω και την έκταση, που έλαβε το θέμα, φαίνεται πως οδήγησε τον διευθυντή του «Βήμα ΦΜ» να υποβάλει την παραίτησή του και μένει πλέον να φανεί εάν θα γίνει αποδεκτή, αφού και άλλη φορά στο παρελθόν έχει υποβάλει την παραίτησή του στη διοίκηση του ΔΟΛ, που ηγείται ο Σταύρος Ψυχάρης. Βέβαια, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που αναφέρουν πως ο Βασίλης Χιώτης ετοιμάζεται να συνεργαστεί με κυριακάτικη εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας…

[adsense]

O Kατρούγκαλος πήρε την… εκδίκησή του από τον Χιώτη!

Θέση επί του θέματος, έστω και μέσω αιχμηρού σχολίου στο twitter, πήρε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter: «Δεν είναι δα η πρώτη αλητεία…».

Προφανώς ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρεται στην στοχοποίησή του από τον δημοσιογράφο για το ρεπορτάζ του στην εφημερίδα «Το Βήμα» για διορισμούς που δήθεν υποσχόταν με προμήθεια 12%. «Εκτελούσατε συμβόλαιο. Είναι προφανές ότι οι εντολείς σας βρίσκονται στα κόμματα της αντιπολίτευσης», είχε πει ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον Βασίλη Χιώτη, χαρακτηρίζοντάς τον «ψεύτη και συκοφάντη».

«Είναι προφανές από τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι ο κ. Χιώτης δεν λειτούργησε μόνος του σε αυτήν την ιστορία. Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός του εντολέας αλλά είναι προφανές ότι ο κ. Χιώτης λειτουργεί κατ΄ εντολή και στο πλαίσιο συμβολαίου», είχε επισημάνει ο κ. Κατρούγκαλος.

Μάλιστα, ο Γ. Κατρούγκαλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκε, με «Το Βήμα» να παραδέχεται αργότερα το λάθος του.

Ροή Ειδήσεων

nea selini ston toxoti stis 23.11.2022 aisiodoxia tychi kai eykairies gia 4 zodia pic astrologia 1400x800 1

24/09/2023 | 00:37

Tα ζώδια της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου

24/09/2023 | 00:33

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

24/09/2023 | 00:21

Τάκης Λουκανίδης: Ισως ο πληρέστερος Έλληνας ποδοσφαίριστης

24/09/2023 | 00:01

24 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Ενημέρωσης για την Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία

23/09/2023 | 23:25

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Ντρέπομαι πραγματικά, με αυτά που βλέπω, να πω ότι δεν έχω χρόνο – Αυτοκοροϊδευόμαστε»

23/09/2023 | 23:14

Ανδρέας Φουστάνος: «Δεν κατασκευάζεται η ομορφιά της Μενεγάκη, είναι το γονίδιο της τέτοιο»
220919224223 Τζόρτζια Μελόνι

23/09/2023 | 23:02

Μελόνι: «Στο μεταναστευτικό περίμενα καλύτερα αποτελέσματα»

23/09/2023 | 22:52

Μίνως Μάτσας: «Πιθανώς να μην έκανα το επόμενο βήμα αν ήξερα ότι η Όλγα είναι πολιτικός»

23/09/2023 | 22:39

Σταϊκούρας: Στήριξη των πολιτών για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης
screenshot 2023 09 23 222510

23/09/2023 | 22:25

Κώστας Σκαφίδας: «Αυτός είναι ο λόγος που ο Στέλιος Καζαντζίδης δεν έκανε παιδιά – Αυτό το μυστικό το ήξερα μόνο εγώ»

23/09/2023 | 22:07

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Άρεσε ο «νέος» Παναθηναϊκός, 80-73 την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ

23/09/2023 | 21:53

Αυτό είναι το σπίτι κολαστήριο στο Βόλο – Τι λένε οι γείτονες για τα μαρτύρια της 22χρονης στα χέρια του άντρα της
screenshot 2023 09 23 213435

23/09/2023 | 21:35

«Καρφάρα» από Μπέττυ Μαγγίρα για Τριαντάφυλλο: «Λένε ότι τώρα μαθαίνει τηλεόραση… μαθαίνει όμως;»

23/09/2023 | 21:12

Στέφανος Κασσελάκης: Ποια στελέχη τον στηρίζουν – Όλα τα ονόματα

23/09/2023 | 21:07

Τρίκαλα – Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε πλημμυροπαθή χωριό: Γυναίκα κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον συζυγό της
screenshot 2023 09 23 181353
«Λέω στη μητέρα μου “σκότωσα τον Ανέστη”» – Τι λέει ο Χρήστος Ρούσσος για τη δολοφονία του συντρόφου του
screenshot 2023 09 23 171416
Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο στα αδέλφια που σκοτώθηκαν στη Λιβύη –  Τραγικές φιγούρες οι γονείς τους και ο σύζυγος της Άντζελας
axilleas mpeos 220923
Αχιλλέας Μπέος: «Να βάλει ο θεός το χέρι του» για τη νέα κακοκαιρία
marinakis olympiacos 234953
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πρόστιμο 1,2 εκατ. ευρώ στην Άλτερ Έγκο και τον Βαγγέλη Μαρινάκη
marantzidis 1404
Μαραντζίδης: Μεγάλος νικητής ο Πολάκης αν κερδίσει ο Κασσελάκης- Οι υποψήφιοι δεν συστήνονται εκ του μηδενός
dimitra matsoukas 210923
Δήμητρα Ματσούκα για Στέφανο Κασσελάκη: «Έχει το προσόν του αυτοδημιούργητου»