Αθήνα

8 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Χωρίς αντίτιμο σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο η ψήφος στον 2ο γύρο- Δεν μπορεί να ψηφίσει όποιος δεν πήγε στον 1ο γύρο

Σε λίγες ώρες ανοίγουν οι κάλπες του β’ γύρου των εκλογών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς με τους Φώφη Γεννηματά και Νίκο Ανδρουλάκη να διεκδικούν τη ψήφο των 210 χιλιάδων ψηφοφόρων.

Και λέμε 210 χιλιάδες γιατί τόσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο και τόσοι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στο β’ γύρο ΧΩΡΙΣ να χρειαστεί να δώσουν ξανά χρήματα και εννοείται πως μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, ανεξάρτητα από το που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.

Ψάξτε ΕΔΩ για το πιο κοντινό εκλογικό κέντρο

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως ΔΕΝ χρειάζεται να έχουν μαζί τους την απόδειξη, που τους δόθηκε όταν πήγαν να ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή, ούτε κάτι άλλο παρά μόνο την ταυτότητά τους ή το διαβατήριό τους.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Εξάλλου, την πρόταση των δυο υποψηφίων αρχικά της Φώφης Γεννηματά και εν συνεχεία και του Νίκου Ανδρουλάκη, να συγκεντρωθούν σε κάθε εκλογικό τμήμα με ευθύνη των εκπροσώπων τους δωρεές σε χρήμα υπέρ των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, αποδέχθηκε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ποια τα εκλογικά κέντρα

Δείτε ΕΔΩ τα εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα

Δείτε ΕΔΩ τα εκλογικά κέντρα για τον απόδημο Ελληνισμό

Ποια η διαδικασία της ψηφοφορίας

Δεν μπορεί να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο κάποιος που δεν ψήφισε προηγουμένως στον πρώτο, δηλαδή στις 12 Νοεμβρίου.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο.

Οι υποψήφιοι

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς είναι: Νίκος Ανδρουλάκης και Φώφη Γεννηματά και νικητής θα αναδειχθεί ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει ποσοστό 50%+1 ψήφο.

Send this to a friend