Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ζαχαριάδης: Άθλια και ιδεοληπτική η πολιτική της κυβέρνησης στο Προσφυγικό – Δεν διανοούμαι να αμφισβητηθεί ο Τσίπρας

Στον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό και στην κάμερα του TheCaller WEB TV μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Στον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό και στην κάμερα του TheCaller WEB TV μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Ερωτηθείς αρχικά για το ζήτημα της ΔΕΗ και την απολιγνιτοποίηση, ζήτημα για το οποίο υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε πως «οικονομία δεν είναι μόνο λογιστικά φύλλα excel, είναι και άνθρωποι, χρειαζόμαστε έναν οδικό χάρτη που να εγγυάται τη βιωσιμότητα των ανθρώπων και αύριο μεθαύριο με την απολιγνιτοποίηση να εργάζονται σε πράσινες θέσεις εργασίας».

Αναφερόμενος στις ηλεκτρονικές ταυτότητες, είπε πως «είχαμε ξεκινήσει έναν διαγωνισμό με εγκεκριμένες προδιαγραφές από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τις πρώτες μέρες αυτή η κυβέρνηση διέκοψε τον διαγωνισμό αναιτιολόγητα… Από την έκβαση αυτού του διαγωνισμού θα δούμε ποιος ευνοείται… Εξάλλου, τα έχουμε δει όλα στο παρελθόν από τη ΝΔ, σχετικά με την εύνοια σε συγκεκριμένους κύκλους».

Παράλληλα, ο Κώστας Ζαχαριάδης χαρακτήρισε όμηρους της πολιτικής Μητσοτάκη τους πρόσφυγες και κατοίκους των νησιών, κάνοντας λόγο για «άθλια και ιδεοληπτική πολιτική που χειροτερεύει την κατάσταση από μια κυβέρνηση που κινείται χωρίς σχέδιο».

Έκανε, μάλιστα, λόγο για «παλινωδίες της κυβέρνησης ομολογημένες από την ίδια την κυβέρνηση στο Μεταναστευτικό», ενώ έφερε ως παράδειγμα το πλωτό φράγμα 2,5 χλμ στο Αιγαίο, «το οποίο δεν θα λειτουργήσει στην πράξη», όπως είπε για να συνεχίσει σχολιάζοντας: «Πολύ κρίσιμες στιγμές για να χαϊδεύουν τα εσωκομματικά τους ακροατήρια στη ΝΔ».

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, «οι πρόσφυγες δεν έχουν έρθει στη χώρα μας ούτε για να μείνουν ούτε για να αλλοιώσουν τον πολιτισμό, έχουν έρθει για μια σειρά από λόγους που τούς ανάγκασαν να μετακινηθούν, είτε λόγω πολέμου, είτε λόγω φτώχειας ή οικονομικής κρίσης στις χώρες προέλευσής του».

Εν συνεχεία και ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, παραδέχθηκε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βρει τον κοινωνικό και πολιτικό βηματισμό του, αλλά βλέπουμε ότι και η κυβέρνηση αποσταθεροποιείται, αποτυπώνεται αυτό ήδη στο Προσφυγικό… Στην οικονομία τρώει από τα δικά μας έτοιμα… Ένα μεγάλο κομμάτι της μεσαίας τάξης θα αρχίσει να αναθεωρεί σταδιακά την επιλογή που έκανε στις εκλογές».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να πάμε σε μια λογική ώριμου φρούτου, να αφήσουμε τη ΝΔ να ωριμάσει και να πέσει, γιατί τότε εμείς θα σαπίσουμε», υποστήριξε ο κ. Ζαχαριάδης.

Για τις αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ και τη «μάχη» ισορροπιών και ειδικότερα για το αν αμφισβητείται ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε: «Δεν διανοούμαι να αμφισβητηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ισχυρός, συλλογικός. Πολλές προοδευτικές παρατάξεις θα ήθελαν να έχουν ηγέτη τον Τσίπρα».

Για τον μετασχηματισμό και την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως «ο μετασχηματισμός είναι μια διαρκής διαδικασία, πρέπει να μετεξελιχθεί σε μια στέρεη βάση».

Τέλος, για την σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, με αφορμή και τη συνάντηση των πρώην υπουργών Κώστα Γείτονα και Αλέκου Φλαμπουράρη, είπε πως «δεν μπορώ να φανταστώ πως αλλιώς θα απαλλαγούμε από την Δεξιά και τη ΝΔ. Χρειαζόμαστε συμμαχίες και συνεργασίες, πρέπει να ανοίξουμε έναν διάλογο… Να συντονιστούμε απέναντι στον Άδωνι Γεωργιάδη στο ζήτημα των πλειστηριασμών… να συντονιστούμε στο θέμα του κατώτατου μισθού κ.α.».

Send this to a friend