• Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου
  • 19:00

Αθήνα

26 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κων. Ζούλας: "Κάποιοι δε θέλουν να γίνουν γνωστά τα ονόματα όσων επέβαιναν στο ταχύπλοο..."

Κων. Ζούλας: "Κάποιοι δε θέλουν να γίνουν γνωστά τα ονόματα όσων επέβαιναν στο ταχύπλοο..."

Με μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο δημοσιογράφος της "Καθημερινής" και του ΣΚΑΪ Κωνσταντίνος Ζούλας αναφέρεται στην μυστήρια υπόθεση της τραγωδίας στην Αίγινα και θέτει δυο καίρια ερωτήματα, τα οποία όπως τονίζει δεν "τίθενται ούτε από μας τους δημοσιογράφους, ούτε -επίσης παραδόξως- έχουν απαντηθεί από τις αρμόδιες αρχές".

Ειδικότερα, αναφέρει πως "πέραν των τρελών φημολογιών για την υπόθεση της Αίγινας, υπάρχουν νομίζω δύο καίρια ερωτήματα που παραδόξως ούτε τίθενται από μας τους δημοσιογράφους, ούτε -επίσης παραδόξως- έχουν απαντηθεί από τις αρμόδιες αρχές".

"Πρώτον ποιοι ήταν οι συνεπιβάτες του κ. Λυκουρέζου και γιατί δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματά τους;

Και δεύτερον και κυριότερον: Καθώς το ταχύπλοο φαίνεται να μην έχει υποστεί κάποια σοβαρή ζημιά, γιατί ο οδηγός του δεν παρέμεινε στο ναυάγιο που προκάλεσε για να βοηθήσει τους ανθρώπους που έπεσαν στη θάλασσα και πώς ξαφνικά βρέθηκε αργότερα σε ένα συγγενικό του σπίτι όπου συνελήφθη;".

"Η μη απάντηση των δύο αυτών ερωτημάτων κάνει πολλούς να σκέφτονται ότι συνδέονται, καθώς υποθέτουν ότι όσοι επέβαιναν στο σκάφος δεν ήθελαν να γίνουν γνωστά τα ονόματά τους", τονίζει ο ίδιος και καταλήγει: "Παρεμπιπτόντως σημειώνεται ότι ο Ποινικός Κώδικας έχει ιδιαίτερο άρθρο (307) για τη λεγόμενη "παράλειψη από λύτρωση". Δηλαδή την νομική υποχρέωση του δράστη ενός ατυχήματος να βοηθήσει πάραυτα τα θύματά του, εφόσον δεν κινδυνεύει η δική του ζωή ή υγεία".

Send this to a friend