Αθήνα

22 oC

αραιές νεφώσεις

Ζουγανέλης: Κανείς εθνικιστής, γκεμπελιστής ή φασίστας δεν αγαπάει την πατρίδα του- Εγώ πιστεύω πολύ στην πατρίδα και στην εθνικότητα

Στον εθνικισμό και τον φασισμό όπως αυτός εκφράζεται από τη Χρυσή Αυγή αναφέρθηκε ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης, μιλώντας στα «Νέα».

Στον εθνικισμό και τον φασισμό όπως αυτός εκφράζεται από τη Χρυσή Αυγή αναφέρθηκε ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης, μιλώντας στα «Νέα».

«Κανείς εθνικιστής ή γκεμπελιστής ή φασίστας δεν αγαπάει την πατρίδα του. Αγαπάει τα άγρια ένστικτα της αντιπαράθεσης των ανθρώπων και ως αποτέλεσμα της χυδαίας μορφής καταναλωτισμού. Αγαπάει να επιβάλλεται», δηλώνει ο ίδιος και συνεχίζει: «Άρα ο εθνικιστής είναι με τα άγρια ένστικτα, τον τσαμπουκά, είναι με τον φόβο και τον τρόμο, επενδύει σε αυτά! Για να επιβάλει πράγματα από τα οποία ούτε κι ο ίδιος δεν θα αποκομίσει συμφέροντα. Είναι τραγικό ο ελληνικός λαός σήμερα που έχει τέτοια απουσία μνήμης. Θυσιάστηκαν τόσοι άνθρωποι κατά του ναζισμού στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έ, ντρέπομαι που στη Βουλή είναι ένα τέτοιο κόμμα! Είμαστε αυτό που αντιλαμβανόμαστε, αλλά και αυτό που θυμόμαστε».

Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζει στην ίδια συνέντευξη: «Εγώ πιστεύω πολύ στην πατρίδα και στην εθνικότητα. Αν κάτι με ενοχλούσε στην Αριστερά πάντα ήταν το ξόρκι στην πατρίδα. Πρέπει να λάβουμε υπόψη το βίωμα. Εγώ έπαιρνα χάρη από τη μάνα μου που πήγαινε στην εκκλησία. Το βίωμα είναι ελληνορθόδοξο, καλώς ή κακώς».

Send this to a friend