Παύλος Χρηστίδης στο thecaller.gr: ''Προσκαλούμε κάθε σύντροφο, ψηφοφόρο, φίλο που μοιράζεται την αγωνία του αδιεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ'' - TheCaller

Αθήνα

30 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πένθος για τον Δήμο Βερύκιο: Συγκλονίζει το «αντίο» του – Έφυγε ο Μανώλης μου, ο «φύλακας Άγγελος μου»

ΤΟ DEBATE ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Παύλος Χρηστίδης στο thecaller.gr: ”Προσκαλούμε κάθε σύντροφο, ψηφοφόρο, φίλο που μοιράζεται την αγωνία του αδιεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ”

''Η Φώφη Γεννηματά κατέθεσε δημόσια μια πρόταση διαλόγου. Χωρίς ηγεμονισμό, χωρίς σκοπιμότητες. Με αφετηρία, την κοινωνική αναγκαιότητα μιας νέας πρότασης. Η επόμενη μέρα της παράταξης χρειάζεται πολλά και φρέσκα μυαλά''

Στο debate της Κεντροαριστεράς του thecaller.gr συμμετέχει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος ζητά τη δημιουργία ενός νέου φορέα της σοσιαλδημοκρατίας χωρίς ηγεμονισμούς και σκοπιμότητες, ενώ είναι ανοιχτός στη συμμετοχή πρώην μελών του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Παπαγεωργίου

1) Ποιες θα πρέπει να είναι κατά τη γνώμη σας οι εξελίξεις για το μέλλον της Κεντροαριστεράς; Πως τάσσεστε στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά;

Η Φώφη Γεννηματά κατέθεσε δημόσια μια πρόταση διαλόγου. Χωρίς ηγεμονισμό, χωρίς σκοπιμότητες. Με αφετηρία, την κοινωνική αναγκαιότητα μιας νέας πρότασης. Η επόμενη μέρα της παράταξης χρειάζεται πολλά και φρέσκα μυαλά. Η συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι η ευκαιρία να διαμορφώσουμε το πλέγμα των ιδεών με βάση τις οποίες θα κυριαρχήσουμε πολιτικά. Όταν τα επικοινωνιακά παιχνίδια τελειώνουν, οι ιδέες και οι πράξεις σε καθορίζουν. Επομένως, η πρόταση που εγγυάται ότι δεν μιλάμε για ένα συνέδριο μηχανισμών, αλλά μια συνδιάσκεψη ιδεών είναι ,προφανώς, στη σωστή κατεύθυνση.

2) Ποιους θα πρέπει να περιλαμβάνει η νέα Κεντροαριστερά; Μπορείτε να μου αναφέρετε πρόσωπα και παρατάξεις;

Η κεντροαριστερά, ως πολιτικός γεώγραφικος προσδιορισμός, καλύπτει πλειοψηφικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Περιλαμβάνει, επίσης, σαφείς πολιτικές αντιλήψεις για την παραγωγή και ανακατανομή του πλούτου, το κοινωνικό κράτος, την σχέση κράτους-αγοράς, τις αξίες του Κράτους δικαίου. Υπό αυτή την έννοια, στην νέα Κεντροαριστερα , χωρούν όλοι Όσοι μπορούν να σηκώσουν στην πλάτη τους μια Ελλάδα που θα δημιουργήσει δουλειές, θα έχει ευκαιρίες για τους νέους της, θα αντιστρέψει τις ιεραρχίες και θα αποβάλλει τις συντηρητικές αντιλήψεις.

[adsense]

3) Ο κ. Θεοδωράκης προσκάλεσε συγκεκριμένα πρωην στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Ποταμι. Θεωρείτε οτι το Ποτάμι πρεπει να παίξει κύριο ρολο σε αυτο το εγχείρημα;

Η επιλογή του Ποταμιού να ενταχθεί πριν δυο περίπου χρόνια στην ευρωομάδα των σοσιαλιστών ήταν μια πολύ θετική εξέλιξη. Από τότε, πιστεύω, ότι με πολλά στελέχη στο Ποτάμι μας ενώνουν πολλά περισσότερα, από όσα μας χωρίζουν. Θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία, μετά την ολοκλήρωση της συνεδριακής του διαδικασίας, να συζητήσουμε όλοι μαζί στην συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τους κοινούς άξονες ενός Big Bang στο χώρο και την χώρα. Μιας πολιτικής έκρηξης, που θα κινητοποιήσει παραγωγικές δυνάμεις, θα ενεργοποιήσει τη νέα γενιά, θα δημιουργήσει την Ελλάδα του αύριο, ως ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Με αποκεντρωμένο Κράτος, ενισχυμένη τοπική αυτοδιοίκηση, δίκαιο φορολογικό σύστημα, ανεξάρτητη δικαιοσύνη, σύγχρονες και αξιολογημένες δομες, διαγενεακη αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, αξιοκρατία, κοινωνική ανεκτικότητα, εθνική ακεραιότητα.

4) Πως θα πρέπει να οριοθετηθεί αυτή η νέα Κεντροαριστερά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία; Τι πιστεύετε για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Όσο η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς μνημονίων οι Όροι Αριστερά-Δεξιά αποδείχθηκε ,δυστυχώς, ότι χάνουν την αξία τους. Από τη μια, λοιπόν, έχουμε ένα κόμμα που -αγκαλιά με τους ΑΝΕΛ- σήμερα καλεί το λαό να εφαρμόσει όσα κατήγγειλε από το 2010 έως το 2015. Από την άλλη, ένα κόμμα που ακόμα δεν αποδέχεται τις τεράστιες ευθύνες της διακυβέρνησης 2004-2009, που οδήγησαν στα μνημόνια. Ταυτόχρονα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, είναι τα δυο κόμματα, που από κοινού σχημάτισαν το αντιμνημονιακό μπλοκ, υποσκάπτοντας την εθνική συναίνεση, όταν η χώρα ήταν στην μέγγενη της διεθνούς κρισης. Έξι χρόνια μετά, είμαστε ξανά στο σημείο εκκίνησης. Η δικιά μας πρόταση, η νέα πρόταση της προοδευτικής δημοκρατικής συμπαράταξης θα περιγράφει την ασφαλή έξοδο από την κρίση, καθώς και το όραμα για την ισχυρή, μεταμνημονιακή Ελλάδα.

5) Αρκετοί πρώην σύντροφοι σας, βρίσκονται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτούς θα έπρεπε να απευθυνθεί η νέα Κεντροαριστερά;

Όσοι έχουν ενταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ,ως κυβερνητικοί και κομματικοί αξιωματούχοι κρίνονται για την επιλογή τους. Η δικιά μας πρόσκληση απευθύνεται σε κάθε σύντροφο, ψηφοφόρο, φίλο που σήμερα μοιράζεται την αγωνία του αδιεξόδου της παρολίγον αντιμνημονιακής αριστεράς. Σε κάθε αυτοαπασχολούμενο, κάθε αγρότη, κάθε επιστήμονα , που είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει στη χώρα του και βλέπει ότι το προσχέδιο Κατρουγκαλου ναρκοθετεί το μέλλον του, κάθε γυναίκα που βιώνει την κρίση ως εργαζόμενη , σύζυγος και μητέρα, κάθε ενεργό πολίτη που νιώθει αποκλεισμένος από τον πολιτικό διάλογο, γιατί η εξουσία φαντάζει μακρινή, διεφθαρμένη ή διαπλεκόμενη. Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν η Ελλάδα να είναι ισότιμος εταίρος μιας προοδευτικής ευρωπαϊκής οικογένειας και οχι το κακό παράδειγμα της ΕΕ.

Ροή Ειδήσεων

06/08/2021 | 01:51

Δύσκολη νύχτα στην Ηλεία – Τρία τα πύρινα μέτωπα: Για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού μιλά ο αντιπεριφερειάρχης

06/08/2021 | 01:27

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Έκρηξη σε κοντέινερ! «Πέταξε» τους πυροσβέστες το ωστικό κύμα (BINTEO)

06/08/2021 | 01:07

Σπίρτζης: Είπαν σε πυροσβέστες να εγκαταλείψουν το Κρυονέρι για τη Δροσοπηγή

06/08/2021 | 00:58

Κόκκαλης: Έχουν καεί πολλά σπίτια σε Δροσοπηγή και Αφίδνες- Δεν κινδυνευει ο Άγιος Στέφανος

06/08/2021 | 00:37

Φωτιά στην Εύβοια: Καίγονται σπίτια στην Κεράμεια- Με καράβια απομακρύνονται κάτοικοι από την Αγία Άννα

06/08/2021 | 00:06

Κόβει την ανάσα βίντεο από την πύρινη λαίλαπα στη Βαρυμπόμπη: «Αυτός είναι ο πραγματικός πόλεμος…»

05/08/2021 | 23:52

Πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι: Οι φλόγες έφτασαν στους τάφους! (BINTEO)

05/08/2021 | 23:38

Πυρκαγιά στη Φωκίδα: Εκκενώνεται και ο Τολοφώνας- Χτύπησαν οι καμπάνες να φύγει ο κόσμος

05/08/2021 | 23:29

ΣΥΡΙΖΑ: Θα συνιστούσαμε στον κ. Μητσοτάκη περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια τούτες τις κρίσιμες ώρες

05/08/2021 | 23:17

Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη

05/08/2021 | 23:13

Νέο μήνυμα από το 112: Εκκενώστε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Πευκόφυτο και οικισμό Ποντίων

05/08/2021 | 23:06

Φωτιά στην Αττική: Εκκενώνονται Άγιος Στέφανος, Καπανδρίτι και Πολυδένδρι

05/08/2021 | 23:02

Καπανδρίτι: Ο στρατός με 4 ερπυστριοφόρα ανοίγει αντιπυρική ζώνη

05/08/2021 | 23:00

Τραγωδία στα Χανιά: Δεν τα κατάφερε ο 16χρονος που είχε τραυματιστεί από τη βουτιά στα Φαλάσαρνα

05/08/2021 | 22:52

Δύσκολες στιγμές για τη Θάλεια Ματίκα – Εγκλωβίστηκε κοντά στη φωτιά
Ζέφη Δημαδάμα στο thecaller.gr: Η χώρα χρειάζεται μια σοσιαλδημοκρατία, χωρίς παρωχημένα πρόσωπα και ιδέες
Φραγκίσκος Παρασύρης στο thecaller.gr: «Είναι ώρα να δώσουμε το λόγο στους πολίτες»
Εύη Χριστοφιλοπούλου στο thecaller.gr: «Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημοκράτες πολίτες, που απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Γιώργος Παναγιωτακόπουλος στο thecaller.gr: «Επιβεβλημένη η συγκρότηση της μεγάλης σοσιαλιστικής παράταξης»
Βασίλης Κεγκέρογλου στο thecaller.gr: «Να προχωρήσουμε, αφήνοντας πίσω μικροεγωισμούς και βέτο»
Στέφανος Ξεκαλάκης στο thecaller.gr: «Χωρίς αποκλεισμούς να κάνουμε τη Δημοκρατική Παράταξη πρωταγωνιστή των εξελίξεων»