Αθήνα

27 oC

ελαφρές νεφώσεις

Γερμανικά ΜΜΕ: "Ο Τσίπρας είναι συμπαθητικούλης!Θα τον σώσω!" - Τσιμπημένος και ο Αλέξης

Γερμανικά ΜΜΕ: "Ο Τσίπρας είναι συμπαθητικούλης!Θα τον σώσω!" - Τσιμπημένος και ο Αλέξης

Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ θέλει να σώσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκτιμά σε άρθρο της η Frankfurter Allgemeine, στο οποίο περιγράφεται η καλή σχέση μεταξύ των δύο ηγετών και οι προσπάθειες της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα.

Τους τελευταίους μήνες, επισημαίνει η εφημερίδα, Μέρκελ και Τσίπρας έχουν αναπτύξει μια εγκάρδια σχέση, παρά τις διαφωνίες για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα και παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν διαφαίνεται λύση στην ελληνική κρίση.

Υψηλόβαθμος Γερμανός πολιτικός σχολιάζει: «Η Μέρκελ βρίσκει τον Τσίπρα συμπαθητικό. Κατανοεί ότι έχει μπροστά του ένα απίστευτα δύσκολο έργο και ότι δεν έχει εμπειρία διακυβέρνησης. Θέλει να τον βοηθήσει».

"Τσιμπημένος" με την Άνγκελα και ο Αλέξης

Μάλιστα η Frankfurter Allgemeine Zeitung μεταφέρει έναν γαργαλιστικό διάλογο του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στη Ρίγα.  Ο Μ. Σουλτς και ο Α. Τσίπρας ήταν καθισμένοι δίπλα, δίπλα και συζητούσαν όταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε ευγενικά πως πρέπει να φύγει...
“Έχω ραντεβού με την Άνγκελα” είπε ο Τσίπρας και με διάθεση για πειράγματα ο Σολυτς του απάντησε:
“Με την Άνγκελα; Ποια είναι αυτή;”
Με... συνομοτικό ύφος ο Α. Τσίπρας απάντησε τότε
“Ξέρεις ποια Άνγκελα” και όταν ο Σουλτς παρατήρησε “Μιλάτε δηλαδή στο ενικό” και είδε μια λάμψη όπως λέει η εφημερίδα στο πρόσωπό του συνέχισε το πείραγμα λέγοντας “Μήπως είσαι λίγο ερωτευμένος;”

 

Send this to a friend