Αθήνα

13 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορωπί: Ανατροπή στο θρίλερ με την εξαφάνιση της 19χρονης Άρτεμις (vid)

ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Εκστρατεία από τις γυναίκες για να σταματήσουν την ανδρική κηδεμονία

Για την ώρα, η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στο σχετικό αίτημα

Περισσότερες από 14.000 υπογραφές συγκέντρωσαν οι γυναίκες στο συντηρητικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας με σκοπό να σταματήσει το φαινόμενο της ανδρικής κηδεμονίας.

Στην Σαουδική Αραβία η ζωή για τις γυναίκες είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς για να πάνε στο πανεπιστήμιο, να εργαστούν, να καταφύγουν στην δικαιοσύνη, να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, αλλά, ακόμα και για να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο χρειάζονται την άδεια ενός αρσενικού μέλους της οικογένειάς τους (σύζυγος, πατέρας ή ο αδελφός τους).

Πρόσφατα, στην Σαουδική Αραβία ξεκίνησε από τις γυναίκες μια εκστρατεία για να δοθεί τέλος στην κηδεμονία τους από τους άνδρες και ήδη, μαζεύτηκαν περισσότερες από 14.000 υπογραφές και το σχετικό αίτημα κατατέθηκε στην κυβέρνηση ενώ μέσα στο σαββατοκύριακο το γραφείο του βασιλιά «βομβαρδίστηκε με 2.500 τηλεγραφήματα από γυναίκες που δηλώνουν την στήριξή τους στο σχετικό αίτημα.

Από τον Ιούλιο στο Twitter έκανε την εμφάνισή του στα αραβικά το hashtag με τίτλο: «οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θέλουν να απαλλαγούν από το σύστημα της κηδεμονίας».

Με την σειρά της η διεθνής οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Human Rights Watch έχει καταγράψει έκθεση για τα δικαιώματα των γυναικών στην χώρα και για την σχετική εκστρατεία. Η επικεφαλής της έκθεσης, Kristine Beckerle, δήλωσε μάλιστα στο BBC: «Έμεινα εμβρόντητη όχι μόνο από το μέγεθος της συμμετοχής (στην εκστρατεία) αλλά και από την δημιουργικότητα των γυναικών».

Για την ώρα, η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στο σχετικό αίτημα.

Μαραντόνα: Μοναδικοί κληρονόμοι του τα πέντε αναγνωρισμένα παιδιά του
Κόρη Ρούντι Τζουλιάνι: Το «τρίο» στο κρεβάτι με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο
Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Έτσι θα ταξιδέψουμε φέτος το καλοκαίρι
Εμπρηστικός ο Ερντογάν: Εσείς μας αναγκάζετε να φερόμαστε έτσι
Νέο παραλήρημα Ερντογάν για τη «Γαλάζια Πατρίδα»: Αν θες ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο
Πανικός στα γερμανικά σούπερ μάρκετ επειδή ξεκίνησαν να πωλούν rapid test