Αθήνα

16 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λάκης Λαζόπουλος: Πρέπει να είσαι τελείως ηλίθιος για να μη φοβάσαι τον κορονοϊό
Γκάμπριελ και Σταϊνμάιερ προειδοποιούν την ΕΕ: Ψευδολύση η έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ

ΔΙΕΘΝΗ

Γκάμπριελ και Σταϊνμάιερ προειδοποιούν την ΕΕ: Ψευδολύση η έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ

Σκληρή προειδοποίηση προς όλους όσους επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη Σένγκεν απευθύνουν ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ. «Η αποπομπή της Ελλάδας από τη Σένγκεν, κάτι για το οποίο προειδοποίησε ρητά η ΕΕ την Αθήνα χθες, είναι ψευδολύση», τόνισαν σε κοινή τους επιστολή. Ο αντικαγκελάριος και ο υπουργός Εξωτερικών της […]

Σκληρή προειδοποίηση προς όλους όσους επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη Σένγκεν απευθύνουν ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

«Η αποπομπή της Ελλάδας από τη Σένγκεν, κάτι για το οποίο προειδοποίησε ρητά η ΕΕ την Αθήνα χθες, είναι ψευδολύση», τόνισαν σε κοινή τους επιστολή.

Ο αντικαγκελάριος και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, επισημαίνουν ότι ο επίσημος ή ο de facto αποκλεισμός μιας χώρας μέλους από τη Σέγκεν είναι «μια ψευδολύση που δηλητηριάζει την ευρωπαϊκή συζήτηση. Κανείς δεν μπορεί να επαναπροσδιορίσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ειδικά αγνοώντας τα εμπλεκόμενα κράτη μέλη». Παράλληλα τονίζουν ότι μία απόλυτη απομόνωση από όσους ζητούν προστασία θα ήταν αντίθετη στις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης. «Αυτός δεν μπορεί να είναι ο δρόμος της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας» προσθέτουν.

[adsense]

Στην κοινή επιστολή τους, προς τους επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της ΕΕ, ο ζητούν από την Ελλάδα να παρακάμψει τη γραφειοκρατεία και πραγματοποιήσει όσα σε όσα έχει δεσμευθεί στην ΕΕ για το προσφυγικό.

Ακόμη, στην επιστολή τους τονίζουν ότι η λύση στην κρίση θα έρθει μέσα από τον καλύτερο έλεγχο των προσφυγικών ροών και τη μείωση του αριθμού των προσφύγων που έρχεται στην Ευρώπη και προσθέτουν ότι «πρέπει να είμαστε πιο δίκαιοι απέναντι στα βάρη που σηκώνουν οι χώρες μας με διάφορους τρόπους και να προσπαθήσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο με την καταγραφή και τη διανομή προσφύγων ή με διαπραγματεύσεις με τις χώρες προέλευσης και ειδικά με την Τουρκία».

Χαμός από το εξώφυλλο του Charlie Hebdo: Δείχνει τον Ερντογάν με εσώρουχα να παρατηρεί τα οπίσθια μιας μουσουλμάνας
Οργή στην Τουρκία με τη σάτιρα του Charlie Hebdo σε βάρος του Ερντογάν
«Χαστούκι» Μακρόν σε Ερντογάν: Καλεί την ΕΕ να λάβει μέτρα κατά της Τουρκίας
Γαλλία: Νεκρά δύο παιδιά 5 και 8 ετών και δύο ακόμη άνθρωποι στο πιο τραγικό ναυάγιο σκάφους μεταναστών στη Μάγχη
Κορονοϊός: Πάει… άπατη η «ανοσία της αγέλης» στη Σουηδία – Διπλασιάστηκαν οι ασθενείς στις ΜΕΘ
Κορονοϊός: Ξανά σε lockdown για ένα μήνα η Γαλλία – Τι είπε ο Μακρόν