Αθήνα

10 oC

αραιές νεφώσεις

Μεγαλειώδης έξοδο από τον Ομπάμα: Πριν παραδώσει τον Λευκό Οίκο σβήνει τον όρο «νέγρος» από τα επίσημα κείμενα των ΗΠΑ

Μεγαλειώδης έξοδο από τον Ομπάμα: Πριν παραδώσει τον Λευκό Οίκο σβήνει τον όρο «νέγρος» από τα επίσημα κείμενα των ΗΠΑ

Μεγαλειώδη έξοδο ετοιμάζεται να κάνει ο Μπαράκ Ομπάμα...

[adsense]

Λίγο πριν το τέλος της θητείας του, ο πρώτος μαύρος ένοικος στην ιστορία του Λευκού Οίκου φαίνεται αποφασισμένος να εφαρμόσει την πολιτική του στο ακέραιο, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Έτσι, εδώ και λίγες ημέρες, βασικό θέμα συζήτησης στην κεντρική πολιτική σκηνή των ΗΠΑ έχει γίνει η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να «σβήσει» από τα νομοθετικά κείμενα κάθε αναφορά στους όρους «oriental» («ανατολίτης») και «negro» («νέγρος»), οι οποίοι κατά πολλούς θεωρούνταν αναχρονιστικοί, ρατσιστικοί και προσβλητικοί.

Αντ' αυτών, ο Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε τη χρήση των όρων «Asian Americans» («Αμερικανοασιάτες») και «African Americans» («Αφροαμερικανοί»), ανοίγοντας το δρόμο για την απάλειψη των ρατσιστικών αναφορών στα κείμενα της αμερικανικής νομοθεσίας.

Η κίνησή του αυτή, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε αίσθηση, με τους χρήστες του Twitter να εκφράζουν το θαυμασμό τους για την εκσυγχρονιστική του πολιτική και να εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η προεδρική του θητεία ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες.

Send this to a friend