Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Μα πως το δέχεται; - Η θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ζει στη Νέα Υόρκη και έχει στεγνοκαθαριστήριο

Μα πως το δέχεται; - Η θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ζει στη Νέα Υόρκη και έχει στεγνοκαθαριστήριο

Η θεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ζει μέσα στην ανωνυμία στη Νέα Υόρκη από το 1998, οπότε και αυτομόλησε από την ασιατική χώρα κι επιβιώνει διευθύνοντας ένα στεγνοκαθαριστήριο.

[adsense]

Η Κο Γιονγκ Σουκ, που πλέον ζει στην αμερικανική μεγαλούπολη με τον σύζυγό της Ρι Γκανγκ και τα τρία τους παιδιά έχοντας λάβει νέο όνομα, είναι η αδελφή της Κο Γιονγκ Χούι, μίας εκ των συζύγων του εκλιπόντος ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ και μητέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το ζεύγος, που βρισκόταν κοντά στους κύκλους εξουσίας στη Βόρειο Κορέα, είχε αποσταλεί στην Ελβετία με αποστολή να προσέχει τα μέλη της οικογένειας των ηγετών της χώρας, μεταξύ τους και του Κιν Γιονγκ Ουν, κατά τη διάρκεια των εκεί σπουδών τους.

Ο τωρινός ηγέτης της Βορείου Κορέας, «δε δημιουργούσε προβλήματα, όμως εκνευριζόταν εύκολα και δεν είχε υπομονή», δηλώνει στην εφημερίδα η Κο.

«Όταν η μητέρα του τον επίπληττε διότι έπαιζε πολύ και δεν διάβαζε, εκείνος δεν αντιδρούσε, αλλά εξέφραζε τη διαμαρτυρία του με άλλους τρόπους, όπως για παράδειγμα κάνοντας απεργία πείνας», προσθέτει.

Σύμφωνα με την Κο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν γεννήθηκε το 1987, δηλ. ήταν 27 ετών όταν διαδέχθηκε το 2011 τον πατέρα του στην κεφαλή του κράτους κι όχι 33, ή 34 ετών όπως πίστευαν οι περισσότεροι.

Ο γιος της Κο είναι συνομήλικός του και τα δύο παιδιά έπαιζαν μαζύ, σύμφωνα με τα λεγόμενά της. «Εκείνος κι ο γιος μου ήσαν σύντροφοι στα παιχνίδια από τη γέννησή τους. Άλλαζα τις πάνες και στους δυό τους», προσθέτει.

Το πάθος του Κιν Γιονγκ Ουν ήταν το μπάσκετ, θυμάται η Κο. «Όταν άρχισε να παίζει μπάσκετ, το άθλημα αυτό έγινε αμέσως το πάθος του», κοιμόταν ακόμη έχοντας τη μπάλα αγκαλιά, τονίζει.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι γνωστό πως έχει ως ίνδαλμά του τον θρύλο του αμερικανικού μπάσκετ Μάικλ Τζορνταν κι έχει προσκαλέσει πλειστάκις στην Πιονγκγιάνγκ τον Ντένις Ρόντμαν πρώην συμπαίκτη του στους Σικάγο Μπουλς.,

Σύμφωνα πάντα με την Κο, ο Κιμ γνώριζε ήδη από το 1992 ότι επρόκειτο να διαδεχθεί τον πατέρα του στην εξουσία της Βορείου Κορέας. Το μήνυμα του ήλθε στα όγδοα γενέθλιά του, όταν έλαβε ως δώρο μία στολή στρατηγού κι η ανώτατη στρατιωτική ιεραρχία της χώρας υποκλίθηκε μπροστά του στη σχετική τελετή.

Send this to a friend