Αθήνα

 

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

simos vasilis
Βασίλης Σίμος: Ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς Αθηνών αναλαμβάνει πολιτικός εκπρόσωπος στο κόμμα Δημοκράτες

ΔΙΕΘΝΗ

Λουτρό αίματος! Τουλάχιστον 50 νεκροί από το μακελειό σε γκέι κλαμπ των ΗΠΑ – Αφγανικής καταγωγής ο δράστης

[adsense]

Οι νεκροί από την επίθεση ενόπλου σε κλαμπ του Ορλάντο ανέρχονται στους 50 και οι τραυματίες στους 53, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, υπάρχουν ακόμη πτώματα μέσα στο κλαμπ και η διαδικασία για την απομάκρυνσή τους συνεχίζεται.

Όλα έγιναν περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα (ώρα ΗΠΑ) όταν άνδρας οπλισμένος με αυτόματο όπλο εισέβαλε στο night club και άρχισε να γαζώνει με σφαίρες όποιον έβρισκε μπροστά του. Υπήρξαν πληροφορίες πως ο δράστης ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και πως κράτησε ομήρους.

Κάποιοι από τους διασωθέντες δήλωσαν ότι ο δράστης πυροβολούσε κατά πάντων επί 15 λεπτά! Κάποιοι κατάφεραν να βγουν από το μαγαζί. Οι εικόνες από το σημείο συγκλονιστικές, με τραυματισμένους ανθρώπους που βρίσκονται στο έδαφος και να δέχονται τις πρώτες βοήθειες, την ώρα που η αστυνομία αντάλλαζε πυροβολισμούς με τον δράστη. Ο ένοπλος βρέθηκε νεκρός μέσα στο νυχτερινό κέντρο και ακόμη δεν είναι σαφές αν αυτοκτόνησε ή αν έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας.

Αμερικανός υπήκοος με καταγωγή από το Αφγανιστάν o μακελάρης

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα σε ένα ναϊτκλάμπ του Ορλάντο και κατόπιν κράτησε ομήρους τους θαμώνες ονομαζόταν Όμαρ Ματίν και ήταν Αμερικανός υπήκοος, αφγανικής καταγωγής, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

drastis1

Σύμφωνα με το CBS News, ο 29χρονος Ματίν διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντας και δεν είχε ποινικό μητρώο. Οι αρχές ερευνούν αν είχε κάποιους δεσμούς με την ισλαμιστική τρομοκρατία. Ο Ματίν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα στο κλαμπ Pulse.

orlando

Υποψίες για τρομοκρατική επίθεση

Ώρες μετά το μακελειό στο νυχτερινό κέντρο Pulse, οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι έρευνές τους στρέφονται στην εγχώρια τρομοκρατία. Αλλά λίγο αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωπος του FBI δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πίσω από την πολύνεκρη επίθεση θα βρίσκονται ακραίοι ισλαμιστές. Άλλωστε ο δράστης, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, σύμφωνα με το CNN δεν ήταν από το Ορλάντο. Όπως μετέδωσε το ABC, δεν αποκλείεται να είχε σχέσεις με ακραίους ισλαμιστικούς κύκλους.

Σε κρίσιμη κατάσταση πολλοί από τους τραυματίες

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται ορισμένοι από τους τραυματίες από την επίθεση στο ναϊτκλάμπ Pulse του Ορλάντο, ανέφερε μια νοσοκομειακή πηγή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, έξι χειρουργοί ειδικευμένοι στην αντιμετώπιση τραυμάτων έχουν κληθεί στα νοσοκομεία της πόλης προκειμένου να χειρουργήσουν τα θύματα.

Το όνομα του δράστη, που διέρρευσε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, δεν έχει δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα και το FBI ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει πρώτα τους συγγενείς του προτού να προβεί σε ανακοινώσεις. Σύμφωνα πάντα με την ομοσπονδιακή αστυνομία, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν επρόκειτο για έγκλημα μίσους, για τρομοκρατική ενέργεια ή για μια βίαιη επίθεση. Οι αρχές πάντως είναι πεπεισμένες ότι δεν υπάρχει άλλη απειλή, κάτι που σημαίνει ότι ο ένοπλος έδρασε μόνος του.

Ο δήμαρχος του Ορλάντο Μπάντι Ντάιερ ανακοίνωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 50, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ από έναν δράστη. Η προηγούμενη είχε σημειωθεί το 2007 στην Πολυτεχνική Σχολή της Βιρτζίνια όπου ένας άνδρας σκότωσε 32 σπουδαστές και καθηγητές.

orlando3

Ο πρόεδρος Ομπάμα ενημερώθηκε για τη σφαγή στο Ορλάντο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για την επίθεση σε ένα ναϊτκλάμπ του Ορλάντο, στη Φλόριντα, από τη σύμβουλο του σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας Λάιζα Μόνακο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να ενημερώνεται τακτικά για τις νεώτερες εξελίξεις μιας από τις χειρότερες σφαγές που έχουν σημειωθεί ποτέ στις ΗΠΑ και διέταξε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση «να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια» στις τοπικές αρχές.

«Ο πρόεδρος ζήτησε να έχει τακτική ενημέρωση ενόσω το FBI και οι άλλοι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι συνεργάζονται με την αστυνομία του Ορλάντο για να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Βουλευτής υποστηρίζει πως ο δράστης είχε εκπαιδευτεί στα όπλα

Ο βουλευτής Πιτ Κινγκ, ο πρόεδρος της Υποεπιτροπής αντιτρομοκρατίας και πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσε ότι ο ένοπλος που επιτέθηκε στο Pulse του Ορλάντο καταγόταν από το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τον Κινγκ, ο δράστης είχε εκπαιδευτεί στον χειρισμό όπλων.

Ο βουλευτής Άλαν Γκρέισον, μιλώντας στο CNN, επιβεβαίωσε ότι ο δράστης ονομάζεται Όμαρ Ματίν και είναι Αμερικανός πολίτης.

Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε τη θλίψη της για την επίθεση. «Ξυπνήσαμε με ανησυχητικά νέα από τη Φλόριντα (…) Η σκέψη μου είναι με εκείνους που επλήγησαν από αυτήν την τραγική ενέργεια», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για μια «βρώμικη» επίθεση, σημειώνοντας ότι η αστυνομία ερευνά την πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Διαβάστε ακόμα: «Είχε εξοργιστεί με τους γκέι» – Ο πατέρας του μακελάρη που αιματοκύλισε το κλαμπ ζητάει συγγνώμη

Ροή Ειδήσεων

geroulanos

28/03/2024 | 12:37

Το «αντίο» του Παύλου Γερουλάνου στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη: «Βαθιά δημοκράτης, ουσιαστικός σοσιαλιστής, ο Ανδρέας τον άκουγε, το κίνημα τον σεβόταν»

28/03/2024 | 12:30

Πέτρος Λαγούτης: «Όταν κάποιος γίνεται αδιάκριτος και ξεπερνά τα όριά μου με νευριάζει»

28/03/2024 | 12:17

Tο Dads Retreat έρχεται για δεύτερη χρονιά στην Villa Amfiario στις 15-17 Ioυνίου!
afrikaniki skoni athina 280324 (6)

28/03/2024 | 12:07

Δείτε εικόνες: Η αφρικανική σκόνη «σκέπασε» την Αθήνα – Πότε έρχεται το νέο κύμα

28/03/2024 | 11:52

Το σαρδάμ της Δέσποινας Καμπούρη που… διέλυσε το πλατό του «Πάμε Δανάη»

28/03/2024 | 11:45

Παναθηναϊκός AKTOR – Αταμάν: «Στόχος μας να υπερασπιστούμε την δεύτερη θέση»
nikos pappas 280324

28/03/2024 | 11:36

Νίκος Παππάς: «Υπήρξε συνεννόηση, δεν έγιναν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα» απαντά μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

28/03/2024 | 11:30

Ακρίτα για Βορίδη – Μιχαηλίδου: «Τους έβλεπα στη Βουλή να χαριεντίζονται και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι»

28/03/2024 | 11:16

Πέντε πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν είσαι στο αεροπλάνο
theodoros papatheodorou 280324

28/03/2024 | 11:00

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος στο κόμμα Δημοκράτες

28/03/2024 | 10:50

Μέγκι Ντρίο: «Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

28/03/2024 | 10:45

Λαμπρούλης: Η μομφή του ΚΚΕ στην κυβέρνηση δεν αφορά μόνο το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική διαχρονικά
alexandra panagiotarou 280324

28/03/2024 | 10:32

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: «Η κρυοσυντήρηση είναι το καλύτερο δώρο που μου έχω κάνει»

28/03/2024 | 10:20

ΗΠΑ: 4 νεκροί και τουλάχιστον 5 τραυματίες από επίθεση άνδρα με μαχαίρι στο Ιλινόι

28/03/2024 | 10:09

«Ημέρα Καριέρας στον τουρισμό»: Διαθέσιμες πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας στην εκδήλωση της ΔΥΠΑ
polizei 322
Τραγωδία στη Γερμανία: 5 νεκροί και αρκετοί τραυματίες σε δυστύχημα με λεωφορείο
w27 60859baltimorebridgecollapse1
Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί- Αναστέλλονται οι έρευνες
mosxa2 220324
Ρωσία: Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να έκανε την επίθεση στην Μόσχα, λέει το υπουργείο Εξωτερικών
gaza 6 scaled 1
Φονικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας – Συνομιλίες για τη Ράφα προσεχώς
police2 171023
ΗΠΑ: 4 νεκροί και τουλάχιστον 5 τραυματίες από επίθεση άνδρα με μαχαίρι στο Ιλινόι
2023 06 26t204306z 333193292 rc28r1a6dc1a rtrmadp 5 ukraine crisis russia putin
Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ – Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται