Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αδιανόητο: Πούλησε το νεφρό του στη «μαύρη αγορά» για να αγοράσει iPhone και tablet και καθηλώθηκε στο κρεβάτι (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Νεαρός κινέζος πούλησε το νεφρό του στη «μαύρη αγορά» για να βρει χρήματα και να αγοράσει καινούργιο κινητό τηλέφωνο και tablet.

Νεαρός κινέζος πούλησε το νεφρό του στη «μαύρη αγορά» για να βρει χρήματα και να αγοράσει καινούργιο κινητό τηλέφωνο και tablet.

Το περιστατικό συνέβη πριν από επτά χρόνια. Ο 25χρονος σήμερα Γουάνγκ θέλοντας να αποδείξει στους συμμαθητές του ότι ακολουθεί τις τάσεις της τεχνολογίας για τον λόγο αυτό πούλησε το ένα του νεφρό.

Το 2011 ο 17χρονος τότε Γουάνγκ βρήκε μέσω διαδικτύου ένα μέλος κυκλώματος εμπορίας οργάνων και μετέβη στην κοντινή επαρχία Αντσούι, όπου συναντήθηκε με τον μεσάζοντα και με τους γιατρούς που θα διενεργούσαν την αφαίρεση του νεφρού.

Μια ημέρα μετά χειρουργήθηκε σε μη πιστοποιημένη κλινική της περιοχής και στη συνέχεια του έδωσαν 2.500 δολάρια και ο Γουάνγκ αγόρασε τα gadgets.

Λίγο αργότερα, ο Γουάνγκ ομολόγησε στους γονείς του όσα συνέβησαν,  καθώς λίγες ημέρες μετά εμφανίστηκαν οι παρενέργειες της επέμβασης. Μέχρι σήμερα, ο Γουάνγκ αναγκάζεται σε καθημερινή βάση να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση και δεν μπορεί ούτε να εργαστεί ούτε να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Πλέον, τον φροντίζουν οι δύο του γονείς και οδήγησε σε δίκη τους μεσάζοντες και τους χειρούργους που του έκαναν την παράνομη επέμβαση.

Η αποζημίωση που εκδικάστηκε στην οικογένεια του είναι 170.000 δολαρίων, ενώ υπολογίζεται ότι από την πώληση του νεφρού του τα μέλη του κυκλώματος κέρδισαν συνολικά 25.000 δολάρια.

Send this to a friend