Αθήνα

24 oC

ψιχάλες

Ερντογάν: Φταίνε οι Ελληνοκύπριοι για τη μη λύση του Κυπριακού- Θα συνεχίσουμε τις έρευνες στην Αν. Μεσόγειο

Προκαλεί και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τους Ελληνοκύπριους για τη μη λύση του κυπριακού.

Προκαλεί και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τους Ελληνοκύπριους για τη μη λύση του κυπριακού.

«Το Κυπριακό παραμένει χωρίς λύση εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης των Ελληνοκυπρίων», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ στην Άγκυρα.

Μάλιστα τόνισε πως «η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται, με αποφασιστικότητα, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων» και πως «κανένα σχέδιο που αγνοεί την Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Θα συνεχιστούν οι γεωτρήσεις»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε απόψε τις πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων αερίου που πραγματοποιεί η Άγκυρα στα ανοιχτά της Κύπρου, επαναλαμβάνοντας ότι θα συνεχιστούν.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση που ανακοίνωσε υποτιθέμενα μέτρα... δεν ζημιώνει εμάς αλλά τον εαυτό της", είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

"Συνεχίζουμε τις ερευνητικές μας δραστηριότητες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με αμετάβλητη αποφασιστικότητα", πρόσθεσε.

Στα μέσα Ιουλίου οι Βρυξέλλες υιοθέτησαν μια σειρά πολιτικών και οικονομικών μέτρων ως απάντηση για τις συνεχιζόμενες εξορυκτικές έρευνες που πραγματοποιεί παράνομα η Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις.

Send this to a friend