• Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου
  • 23:51

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ακόμα ένα ξενοφοβικό ντελίριο από τον Τραμπ: «Να φακελώνονται όλοι οι μουσουλμάνοι!»

Ακόμα ένα ξενοφοβικό ντελίριο από τον Τραμπ: «Να φακελώνονται όλοι οι μουσουλμάνοι!»

Βούτυρο στο ψωμί όλων των ρατσιστών και των ομοφοβικών ανά τον κόσμο ήταν το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι με τον δισεκατομμυριούχο και υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τράμπ να κάνει λόγο για… φακέλωμα των μουσουλμάνων!

«Πρέπει να το κάνουν, πρέπει να γίνει», απάντησε σήμερα σε ένα δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου NBC που τον ρώτησε εάν τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικής εγγραφής των μουσουλμάνων σε μητρώα. «Θα το εφαρμόσω αυτό (το μέτρο), απολύτως», είπε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς μάλιστα, σχετικά με τον ειδικό τρόπο, με τον οποίο οι μουσουλμάνοι πρέπει να «φακελώνονται», ο Τραμπ απάντησε: «Σε διαφορετικές περιοχές. Θα εγγράφονται σε διαφορετικές περιοχές. Όμως πρόκειται για ζήτημα χειρισμών, η χώρα μας δε γνωρίζει πώς να το διαχειρίζεται».

Χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ο Τράμπ είπε: «Το κλειδί είναι οι άνθρωποι να μπορούν να έρχονται στη χώρα, όμως πρέπει να έρχονται νόμιμα». Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν εννοεί με την πρότασή του περί φακελώματος των μουσουλμάνων σαν την εγγραφή σε καταλόγους των Εβραίων στη ναζιστική Γερμανία, τόνισε εκνευρισμένος: «Ας μου πείτε εσείς».

Send this to a friend