
ΔΙΕΘΝΗ
Viral έχει γίνει η ομιλία της Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, -της νεότερης γυναίκας που έχει εκλεγεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μετά από τη λεκτική επίθεση που δέχτηκε από Ρεπουμπλικανό συνάδελφό της.
Η πολιτικός των Δημοκρατικών από τη Νέα Υόρκη ανέβηκε στο βήμα της βουλής καταγγέλλοντας τον Ρεπουμπλικανό Τεντ Γιόχο, ότι την αποκάλεσε μεταξύ άλλων γ******η σκ**α.
Όπως ανέφερε η 31χρονη πολιτικός, έμπαινε στο Κογκρέσο για να ψηφίσει όταν ο κ. Γιόχο, μέλος του Κογκρέσου από τη Φλόριντα και ο συνάδελφός του από το Τέξας, Ρότζερ Γουίλιαμς, την προσέγγισαν ενώ έβγαιναν από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, ο ίδιος την αποκάλεσε «αηδιαστική» και της είπε πως «τα έχει χάσει», με την Κορτέζ να του απαντά πως είναι αγενής. Έπειτα, καθώς ο Γιόχο απομακρυνόταν, οι δημοσιογράφοι τον άκουσαν να την αποκαλεί γ******η σκ**α. Ο Γιόχο εξέδωσε ανακοίνωση την επόμενη ημέρα όπου ζητούσε συγγνώμη αλλά αρνιόταν πως έκανε χρήση αυτής της φρασεολογίας.
Η Κορτέζ, σε μια παθιασμένη ομιλία απέρριψε τη συγγνώμη του και αποποιήθηκε την κουλτούρα της αποδοχής της «βίας και της λεκτικής βίας κατά των γυναικών και της ολόκληρης δομής εξουσίας που στηρίζει κάτι τέτοιο». Όπως συμπλήρωσε, προτίθετο να μην ασχοληθεί με το ζήτημα έως ότου ο Γιόχο «άρχισε τις προφάσεις» επικαλούμενος τη σύζυγό του και τις κόρες του.
«Ανέβαινα τα σκαλιά και ο βουλευτής Γιόχο μου επιτέθηκε. Με αποκάλεσε “αηδιαστική”. Με αποκάλεσε “τρελή”, μου είπε πως τα έχω χάσει. Και με χαρακτήρισε “επικίνδυνη”» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ και συνέχισε: «Δεν πρόκειται για ένα συμβάν καθ’αυτό. Είναι η κουλτούρα. Είναι η κουλτούρα της ατιμωρησίας, της αποδοχής της βίας και της βίαιης γλώσσας κατά των γυναικών και μια ολόκληρη δομή εξουσίας που το υποστηρίζει όλο αυτό».
Στην συνέχεια η ίδια υπογράμμισε πως: «Δεν μπορώ να επιτρέψω στις ανιψιές μου, δεν μπορώ να επιτρέψω στα κορίτσια των οποίων τα σπίτια πηγαίνω, δεν μπορώ να το επιτρέψω στα θύματα της λεκτικής βίας να υπομένουν κάτι τέτοιο. Να βλέπουν αυτή τη δικαιολογία, να βλέπουν το Κογκρέσο μας να το αποδέχεται σαν κάτι νόμιμο, να το αποδέχεται σαν συγγνώμη και να δέχεται τη σιωπή ως μια μορφή αποδοχής. Δεν μπορώ να επιτρέψω να συμβεί αυτό».
Και κατέληξε: «Το ότι έχεις μια κόρη, δεν σε κάνει αξιοπρεπή. Το έχεις γυναίκα δεν σε κάνει τίμιο. Το να συμπεριφέρεσαι στον κόσμο με αξιοπρέπεια και σεβασμό σε κάνει αξιοπρεπή. Είμαι κι εγώ κόρη κάποιου. Είμαι εδώ γιατί θέλω να δείξω στους γονείς μου πως είμαι κι εγώ η κόρη τους και δε με μεγάλωσαν για να κακοποιούμαι από άνδρες» είπε. Πρόσθεσε πως δε πως ένας αξιοπρεπής άνθρωπος απολογείται «όχι για να μην εκτεθεί, όχι για να μην χάσει ψήφους. Απολογείται ειλικρινά για να αναγνωρίσει και να αποκαταστήσει το κακό που προκάλεσε, ώστε να μπορέσουμε όλοι να προχωρήσουμε».
Δείτε το σχετικό βίντεο:
“I am here because I have to show my parents that I am their daughter and that they did not raise me to accept abuse from men.”
Rep. AOC responded to Rep. Ted Yoho calling her an expletive and his “apology.” pic.twitter.com/FcfiREQBaY
— AJ+ (@ajplus) July 25, 2020
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Κορονοϊός: «Μαύρο» νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε 40 χώρες την τελευταία εβδομάδα παγκοσμίως
Παναγιώτης Λαιμός: Πέθανε ο εφοπλιστής και προσωπικός φίλος του πρίγκιπα Καρόλου
Ροή Ειδήσεων
29/01/2023 | 07:41
Στέφανος Τσιτσιπάς: Σήμερα ο μεγάλος τελικός του Australian Open απέναντι στον Τζόκοβιτς

28/01/2023 | 23:31
Ηλίας Βαλάσης: «Λύγισε» μιλώντας για τον Γ. Αρναούτογλου! «Δυνατή ψυχή και παλικάρι που αξίζει σε αυτόν τον κόσμο της τηλεόρασης»
28/01/2023 | 23:16
Θεσσαλονίκη: Είχε χάσει το σκύλο του από το 2017 και όταν το βρήκε ξανά, τόν θυμήθηκε και όρμησε πάνω του «ξετρελαμένο» από χαρά!
28/01/2023 | 22:57
Qatargate: Ο Παντσέρι είχε παραπονεθεί στον Τζιόρτζι επειδή η Καϊλή μιλούσε με την «Ολλανδέζα»-Η ίδια έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα

28/01/2023 | 22:44
Μαρία Ιωαννίδου: Μού λέει ο Δαλιανίδης «για μάσα την τσίχλα σου Μαράκι» και πήρα τον ρόλο!
28/01/2023 | 22:32
Χιόνισε στο 12% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας – Η πρόβλεψη για συνέχιση των χιονοπτώσεων

28/01/2023 | 22:02
Παπακαλιάτης: Δεν ψωνίστηκα για το Netflix, αλλά αγχώθηκα για τον 2ο κύκλο- Είναι η πιο ολοκληρωμένη μου δουλειά
28/01/2023 | 21:48
Λένα Μαντά: Με έπιασε κλάμα όταν άκουσα για τις χημειοθεραπείες. Δεν έβαλα ποτέ περούκα, γιατί δεν μπορώ το δήθεν
28/01/2023 | 21:30
Απασφάλισε η Μαρινέλλα! «Δείξε το στρινγκ στον γκόμενο σου στο κρεβάτι, στην παραλία, όχι στην πίστα»

28/01/2023 | 21:17
ΕΛ.ΑΣ. για συγκέντρωση Χρυσής Αυγής: Δημόσια συνάθροιση μπορεί να απαγορευθεί εάν πιθανολογείται διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων κατά της ζωής

27/01/2023 | 13:32
Μητσοτάκης: Η επιστολή που μου έστειλε ο Ράμμος δεν είχε ονόματα. Πού τα βρήκατε κ. Τσίπρα;
27/01/2023 | 11:04
Κόντρα πολιτικών αρχηγών στη Βουλή: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας
27/01/2023 | 19:38
Δημοσκόπηση MRB: Ποιο σενάριο συνεργασίας προτιμούν οι πολίτες αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές

27/01/2023 | 12:44
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Παριστάνατε τον πρωθυπουργό μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας
27/01/2023 | 11:40
Πλήθος και πάθος για τον Θεοχάρη – Τα μηνύματα που έστειλε: “Η χώρα χρειάζεται καθαρή λύση. Αυτοδύναμη ΝΔ, αυτοδύναμη Ελλάδα”
27/01/2023 | 00:01
Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Πώς θα κινηθεί την Παρασκευή, ποιες περιοχές θα έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα

27/01/2023 | 15:02
Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με 156 ψήφους κατά και 143 υπέρ
27/01/2023 | 09:12
Θρίαμβος Τσιτσιπά: Στον τελικό του Australian Open για πρώτη φορά ο Έλληνας τενίστας
27/01/2023 | 17:14