Αθήνα

15 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Αλβανία: Έντονη αντίδραση της Ορθόδοξης Εκκλησίας για φωτογράφηση μέσα σε ναό

Αλβανία: Έντονη αντίδραση της Ορθόδοξης Εκκλησίας για φωτογράφηση μέσα σε ναό

Την αντίδραση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας προκάλεσαν οι φωτογραφίες μέσα από ορθόδοξους ναούς στο Βεράτιο και στο Ελμπασάν της Αλβανίας, στις οποίες εμφανίζονται μοντέλα να ποζάρουν φορώντας νυφικά!

Τα μοντέλα από την Αλβανία διαφήμιζαν νυφικά ποζάροντας πάνω στο δεσποτικό θρόνο και την Ωραία Πύλη, εκκλησιών που αποτελούν ιστορικά μνημεία για την Ορθοδοξία.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ορθοδόξου Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας η οποία αποτυπώνεται σε σχετική ανακοίνωση της κληρικολαϊκής συνέλευσης που συνήλθε με την συμμετοχή τριακοσίων και πλέον μελών, που προχώρησε μάλιστα στην κατάθεση αίτησης προς τις αρμόδιες κρατικές αρχές, με την οποία ζητά την επιστροφή των ναών, των μονών και όλων των αντικειμένων λατρείας.

[adsense]

Χαρακτηρίζουν ιεροσυλία, όσα συνέβησαν στους Ναούς του Μπερατίου και του Ελμπασάν ενώ ζητούν να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος που έχει ψηφιστεί από το 2009 για την επιστροφή στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, όλοι Ιεροί Ναοί, οι Μονές, τα ιερά Λείψανα, οι εικόνες, και τα αντικείμενα λατρείας, που είναι πολύτιμα και ιερά για όλους τους ανά την οικουμένη Ορθοδόξους, και ασφαλώς και για τους πιστούς της Αλβανίας.

Send this to a friend