Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ανατριχιαστικές εικόνες από την αγορά της Ουχάν, όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός – Νεκρά φίδια και νυχτερίδες δίπλα σε ζωντανά ζώα

Τουλάχιστον 56 νεκρούς και σχεδόν 2.000 κρούσματα μετράει ο κοροναϊός που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία και ξεκίνησε από την Κίνα και συγκεκριμένα από την πόλη Ουχάν.

Τουλάχιστον 56 νεκρούς και σχεδόν 2.000 κρούσματα μετράει ο κοροναϊός που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία και ξεκίνησε από την Κίνα και συγκεκριμένα από την πόλη Ουχάν.

Ειδικότερα, η υπαίθρια αγορά της Ουχάν, η Χουανάν, που έχει κλείσει από την 1η Γενάρη φαίνεται πως είναι η πηγή του κακού και από εκεί ο φονικός ιός ξεκίνησε να πλήττει τους ανθρώπους.

Εξάλλου, επίσημες επιστημονικές εκθέσεις ανέφεραν πως πιθανή πηγή μόλυνσης είναι οι νυχτερίδες, οι οποίες πωλούνται κατά κόρον εκεί και αποτελούν έδεσμα για τους Κινέζους (συνήθως γίνονται σούπα), μαζί με τα φίδια που επίσης αποτελούν μέρος των διατροφικών τους συνηθειών. Σημειωτέον, πως κοροναϊός είναι κατά 96.2% ίδιος με αυτόν που επιβιώνει στις νυχτερίδες (οι οποίες, με την σειρά τους, μολύνουν κυρίως τα φίδια) και μεταδίδεται με χαρακτηριστική ευκολία από τα ζώα στους ανθρώπους. Με βάση, μάλιστα, τα εργαστηριακά αποτελέσματα των εξετάσεων από το φαρυγγικό επίχρισμα και το αίμα των ασθενών διαπιστώθηκε πως ο ιός μεταλλάχθηκε και μεταδόθηκε για πρώτη φορά από τα ζώα στους ανθρώπους της συγκεκριμένης αγοράς.

Οι περισσότερες πωλήσεις στην αγορά είναι παράνομες, με τις Αρχές φυσικά να μη δίνουν μεγάλη σημασία, κάτι που προφανώς συμβαίνει και σε άλλες τέτοιες αγορές.

Χωρίς να έχει πάει κανείς όμως στην αγορά της Ουχάν και μόνο αντικρίζοντας τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μπορεί να καταλάβει πως οι συνθήκες υγιεινής είναι άγνωστη λέξη.

Νεκρά και ζωντανά φίδια, νυχτερίδες, λύκοι, σκυλιά, αλεπούδες, γουρούνια, πουλερικά, ψάρια και ό, τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς βρίσκεται στην αγορά της Χουανάν.

Επίσης, στις φωτογραφίες υπάρχουν κοάλα κλεισμένα σε κελιά, γδαρμένα τρωκτικά και πουλερικά πεταμένα κάτω και πολλά άλλα και όλα αυτά χωρίς να τηρείται κανένας κανόνας καθαριότητας και υγιεινής και φυσικά τα μικρόβια και οι αρρώστιες να «κάνουν πάρτι»…

Send this to a friend