• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 15:15

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία του ζεύγους στην Κύπρο- Οι περιγραφές στην κατάθεση του Τζιωνής

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως από τη γραπτή κατάθεση του 33χρονου δολοφόνου του ζεύγους στην Κύπρο.

Ο 33χρονος επιβεβαιώνει τα όσα κατέθεσαν οι άλλοι τρείς συγκατηγορούμενοι του, πως δηλαδή κατά την τέλεση του ειδεχθούς διπλού φονικού βρισκόταν υπό την επήρεια κοκαΐνης, έχοντας κάνει χρήση λίγο προτού μεταβεί στην Ζαλόγγου. Εν συνεχεία περιγράφει το πως ο ίδιος παρακολουθούσε το σπίτι από απέναντι πολυκατοικία.

Όπως αναφέρει, το βράδυ εκείνο είχε συναντηθεί στο σπίτι του με τον τέταρτο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, 22χρονο Χατζηξενοφώντος με τον οποίο λίγο αργότερα μετέβησαν στην οικία του ζεύγους στον Στρόβολο. Εκεί όπως αναφέρει το δημοσίευμα έκανε στην παρουσία και των άλλων δυο κατηγορούμενων (ετεροθαλή αδελφού και συμβίας) ένα σχεδιάγραμμα με τον ίδιο να δηλώνει ενώπιον όλων ότι ξέρει το σπίτι «παθκιά παθκιά».

Μαζί του έφερε μαχαίρι, ρόπαλο, το ξίφος, ένα tablet, ένα ζευγάρι αθλητικά, αλλά και έναν σκύλο! Ο ίδιος πέτυχε είσοδο από το παράθυρο του μπάνιου που ήταν μισάνοικτο. Σκαρφάλωσε μέχρι εκεί από την κληματαριά η οποία βρίσκεται στην πίσω αυλή του σπιτιού.

Όταν πλέον εισήλθε στο υπνοδωμάτιο αντίκρισε την γυναίκα, αναφέροντας πως η καρδιά του «ήταν έτοιμη να σπάσει». Δυστυχώς η αδικοχαμένη τραπεζικός έβγαλε μια κραυγή, με τον σύζυγό της να την ακούει προστρέχοντας σε βοήθεά της, ανεβαίνοντας προς τα πάνω δωμάτια, όπου ο Τζιωνής αναφέρει πως «ψευτοπάλεψε» με τον 60χρονο, επεξηγώντας έτσι και τις δεκάδες μαχαιριές που του κατάφερε, καθώς ο 33χρονος ισχυρίσθηκε πως «ένιωσε απειλή».

Βάσει εξάλλου της κατάθεσης του Τζιωνή το 15χρονο παιδί της οικογενείας εκλιπαρούσε για τη ζωή του, καθώς είχε ακούσει όλα όσα φρικτά είχαν συμβεί πριν λίγο, ενώ του έλεγε να πάρει ότι θέλει απ’ το σπίτι και να φύγει. Ο Τζιωνής τότε, προφανώς ακόμα υπό την επήρεια ναρκωτικών συμβούλευσε το παιδί να βρει τρόπο να δραπετεύσει, από το κελλάρι όπου προηγουμένως το είχε κλείσει. Εκεί χρονικά τοποθετείται το σημείο κατά το οποίο ο 33χρονος οδήγησε το παιδί στην κουζίνα προκειμένου να ανοίξουν στον 22χρονο Χατζηξενοφώντος ο οποίος ανέμενε απ’έξω.

Ο Τζιωνής με το που πέτυχε είσοδο πήγε στο δωμάτιο που πίστευε ότι ήταν το χρηματοκιβώτιο αλλά διαπίστωσε ότι «όλα ήταν ξιμπαρρωμένα», με το χρηματοκιβώτιο να έχει ήδη μετακινηθεί από το 2015, μετά από άλλη απόπειρα ληστείας. Ο Τζιωνής γνώριζε σχεδόν απ’ έξω και ανακατωτά το σπίτι καθώς το είχε επισκεφθεί ως αλουμινάς έχοντας βάλει σίτες στα παράθυρα. Έμαθε για την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου το οποίο η οικογένεια δεν είχε πλέον, όταν ο 60χρονος του ζήτησε να του βάλει κάτι βίδες τότε, το 2012.

Send this to a friend