• Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου
  • 16:13

Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

«Αντάρτικο» από την Μελάνια: Μαζί με άλλες 4 πρώτες Κυρίες τα βάζει με τον άντρα της για το προσφυγικό

Ακόμη και η ίδια του η γυναίκα διαφωνεί για τον τρόπο που χειρίζεται το μεταναστευτικό ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, η Μελάνια συντάχθηκε με άλλες πέντε πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ, προκειμένου να δηλώσει τη διαφωνία της για το χωρισμό παιδιών από τους γονείς ή τους συνοδούς τους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Τα παιδιά που χωρίστηκαν υπολογίζονται στις 2000.

Την Κυριακή, η πρώην Πρώτη Κυρία Λόρα Μπους, μίλησε μέσω της Washington Post για να καταδικάσει την πρακτική, λέγοντας πως είναι «σκληρή» και «ανήθικη» και προκάλεσε μια σημαντική συζήτηση μεταξύ των πρώην και της νυν Πρώτης Κυρίας.

«Ζω σε ένα συνοριακό κράτος. Εκτιμώ την ανάγκη να επιβληθούν και να προστατευθούν τα διεθνή σύνορα μας, αλλά η πολιτική μηδενικης ανοχής είναι σκληρή. Είναι ανήθικη. Και ραγίζει την καρδιά μου» έγραψε στο Twitter η Λόρα Μπους.

Η Μπους συνέχισε επίσης σχολιάζοντας την τραγική ειρωνεία του θέματος, γράφοντας ότι ήταν «μεταξύ των εκατομμυρίων Αμερικανών που είδαν φωτογραφίες παιδιών που έχουν χωριστεί από τους γονείς τους» την περασμένη Κυριακή, την ημέρα της Γιορτής του Πατέρα. Η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα επίσης αναφέρθηκε στην πολιτική μηδενικής ανοχής, κάνοντας retweet τη δήλωση της Λόρα Μπους και προσθέτοντας «Μερικές φορές η αλήθεια ξεπερνά τα κομματικά πλαίσια».

Οι Μπους και Ομπάμα δεν είναι όμως οι μοναδικές Πρώτες Κυρίες που μίλησαν για την πολυσυζητημένη πολιτική μετανάστευσης, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο μήνα. Η εκπρόσωπος της Πρώτης Κυρίας Μελάνια Τραμπ, Στέφανι Γκρίσαμ, εξέδωσε δήλωση εκ μέρους της, αναφέροντας πως «η κυρία Τραμπ δεν θέλει να βλέπει παιδιά να χωρίζονται από τις οικογένειές τους και ελπίζει πως και οι δύο πλευρές μπορούν τελικά να συμφωνήσουν μια επιτυχή μεταναστευτική πολιτική».

Προσχωρώντας στις τάξεις των Πρώτων Κυριών, η Χίλαρι Κλίντον χτρησιμοποίησε μια πρόσφατη ομιλία ως ευκαρία για να μοιραστεί τη δική της μομφή για το θέμα: «Είμαστε μια καλύτερη χώρα από εκείνη που χωρίζει τις οικογένειες, κωφεύει για τις γυναίκες που υποβάλλονται σε ενδοοικογενειακή βία και αντιμετωπίζει τα φοβισμένα παιδιά ως μέσο διαπραγμάτευσης για να πετύχει έναν πολιτικό σκοπό» ανέφερε. «Οι ενέργειες αυτές αποτελούν προσβολή στις αξίες μας και υπονομεύουν τη φήμη της Αμερικής ως φάρος ελπίδας και ελευθερίας στον κόσμο».

Την Δευτέρα, η πρώην Πρώτη Κυρία Ρόζαλιν Κάρτερ έγινε η πέμπτη και τελευταία Πρώτη Κυρία που επέκρινε αυτό που συμβάινει στα σύνορα. Σε μια δήλωσή της που δημοσίευσε το Κέντρο Κάρτερ στο Twitter, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η πρακτική και η πολιτική απομάκρυνσης παιδιών από την φροντίδα των γονιών τους στα σύνορα με το Μεξικό, είναι απαράδεκτη και ντροπή για την χώρα μας».

Send this to a friend