Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Θεσσαλονίκη: «Είσαι η νέα Μπουμπουλίνα» – Τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο στην μητέρα που εναντιώθηκε στα self tests (BINTEO)

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ: “Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ. Η ΠΛΑΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ”

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ- ΣΟΚ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ Μπροστά σε ένα τελεσίγραφο φαίνεται οτι θα βρεθεί τις επόμενες ώρες η ελληνική κυβέρνηση. Όπως αναφέρει σήμερα ο Guardian, υψηλότατος παράγοντας του Eurogroup ισχυρίζεται οτι “ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί μπροστά σε μια πρόταση «take it or leave it»”. Μάλιστα ενδεικτικό του κλίματος είναι οτι άλλος ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ […]

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ- ΣΟΚ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ

Μπροστά σε ένα τελεσίγραφο φαίνεται οτι θα βρεθεί τις επόμενες ώρες η ελληνική κυβέρνηση. Όπως αναφέρει σήμερα ο Guardian, υψηλότατος παράγοντας του Eurogroup ισχυρίζεται οτι “ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί μπροστά σε μια πρόταση «take it or leave it»”.

Μάλιστα ενδεικτικό του κλίματος είναι οτι άλλος ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ  απειλεί ευθέως: “O Τσίπρας υποτιμάει την ενότητα της υπόλοιπης ΕΕ. Αυτό θα προκαλέσουμε, κατά πάσα πιθανότητα, μια βλάβη ή μια αθέτηση υποχρεώσεων. Κανείς δεν μπορεί να το αποτρέψει πια”.

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ του Guardian αναφέρεται υπουργός Οικονομικών, από τις βασικές χώρες της Ευρωζώνης, ο οποίος συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, να μιλά για την περίπτωση χρεωκοπίας:«Η πιθανότητα ενός ατυχήματος είναι πραγματικό. Αν συμβεί ένα ατύχημα, θα χρειαστούμε ένα μεγάλο ανθρωπιστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα».

O υπουργός Οικονομικών που κρατά την ανωνυμία του , είναι αποκαλυπτικός: «Ο Τσίπρας πιστεύει πως όλα είναι μια πολιτική απόφαση. Οι κεντρώες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν είναι πρόθυμες να κάνουν χάρες στην αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας και αυτό που απεχθάνονται οι ηγέτες της Ευρωζώνης είναι τι θα πει η κοινή γνώμη των χωρών τους. Κανείς δεν πρόκειται να πιέσει για μια πραγματική συμφωνία, διότι αυτός που θα πάρει το προβάδισμα παίρνει πάρα πολύ κίνδυνο με το μέρος τους. Κι αυτό διότι μπορεί να οριστικοποιηθεί το ατύχημα. Ποιος θα οδηγήσει την κούρσα; Ο Γιούνκερ; Όχι. Η ΕΚΤ; Όχι. Η Μέρκελ; Όχι. Όλοι γνωρίζουν πως όποιος βρεθεί πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι γι’ αυτόν επιζήμιο. Δεν υπάρχει ούτε μια κυβέρνηση στην ΕΕ που να έχει συμφέρον να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να βρει μια λύση και να μπορεί να την πουλήσει ως ένα τέλος της λιτότητας».

Οι Έλληνες θα χρειαστούν ένα νέο νόμισμα!

Το συμπέρασμα που καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών  είναι δυσοίωνο για την Ελλάδα: «Δεν ήμασταν συνηθισμένοι να μιλάμε με μια κυβέρνηση σαν αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κάτι νέο για εμάς. Συνήθως ασχολούμασταν με μετριοπαθή κόμματα. Αν υπάρξει χρεοκοπία, θα πρέπει να αντιδράσουμε αμέσως. Αν πάμε σε έλεγχο κεφαλαίων, αυτό θα είναι το πρώτο βήμα σε μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Οι Έλληνες θα χρειαστούν ένα νέο νόμισμα. Δεν υπάρχει προηγούμενο σε όλα αυτά, καμία διαδικασία. Θα είναι ένα χάος”.

 

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ποιοι θα παραβρεθούν – Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης στην Ελλάδα
Πρίγκιπας Φίλιππος: Με το λάβαρο με τον ελληνικό σταυρό το φέρετρό του
Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Τραγική φιγούρα η βασίλισσα Ελισάβετ συντετριμμένη συνοδεύει την πομπή με το φέρετρο του (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Συντετριμμένοι οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι περπάτησαν σε απόσταση ξυπνώντας μνήμες από την κηδεία της Νταϊάνας
Κηδεία Πρίγκιπα Φίλιππου: Έκλεψε την παράσταση η Κέιτ Μίντλετον, επιβλητική με δάκρυα στα μάτια – Το μαύρο φόρεμα, το καπέλο και οι πέρλες
Πρίγκιπας Φίλιππος: Γιατί δεν πήγε η Μέγκαν Μαρκλ στην κηδεία του