
ΔΙΕΘΝΗ
Ο λόγος για τον Άλβιν Κέναρντ ο οποίος απελευθερώθηκε σε ηλικία 58 ετών, με απόφαση δικαστή, ο οποίος διέταξε την απελευθέρωσή του από τη σωφρονιστική εγκατάσταση του Ντόναλντσον στο Μπέσεμερ.
Η ποινή ήταν βαριά εξαιτίας μιας ακόμη ληστείας που είχε διαπράξει το 1979. Όπως είπε, θα ήθελε να συνεχίζει το επάγγελμα του ξυλουργού που έκανε πριν από τη φυλάκιση του.
«Αυτό που θαυμάζω στον Κέναρντ είναι ότι ακόμα και όταν σκέφτηκε ότι θα παραμείνει στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του, δεν το έβαλε ποτέ κάτω», δήλωσε η δικηγόρος του, Κρόουντερ, η οποία ανέλαβε την υπόθεση του αφιλοκερδώς μετά από πρόταση ενός συμπονετικού δικαστή. Όπως είπε: «Είναι απίστευτα άδικο που εκατοντάδες άνθρωποι στην Αλαμπάμα καταδικάζονται σε ισόβια χωρίς αναστολή για μη βίαια εγκλήματα ή ανθρωποκτονίες».
πηγή: The Guardian