• Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου
  • 18:24

Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αποδοκιμασίες σε Τραμπ για το μεταναστευτικό: «Σταματήστε να χωρίζετε τα παιδιά!» του φώναξαν δημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί

Επίθεση προς τον Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσαν δημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί την Τρίτη στους διαδρόμους του Καπιτωλίου. 

Του ζήτησαν να σταματήσει να χωρίζει τα παιδιά από τις οικογένειές τους όταν συλλαμβάνονται παράτυποι μετανάστες στα σύνορα.

Τη στιγμή που ο Τραμπ έβγαινε από την αίθουσα, όπου είχε συνάντηση με τους ρεπουμπλικάνους κοινοβουλευτικούς για τη μεταρρύθμιση του συστήματος διαχείρισης της μετανάστευσης, ο Χουάν Βάργκας, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, του φώναξε: «Κύριε πρόεδρε, έχετε όμως παιδιά! Έχετε παιδιά, κ. πρόεδρε! Θα σας άρεσε να σας χώριζαν από τα παιδιά σας;». Έξω από την αίθουσα τον περίμεναν βουλευτές και βουλεύτριες των δημοκρατικών που κράταγαν φωτογραφίες παιδιών που έκλαιγαν και πλακάτ με το σλόγκαν «οι οικογένειες πρέπει να είναι μαζί».

Ο Τραμπ απάντησε με ένα νεύμα προς τα τηλεοπτικά συνεργεία. Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Μαΐου, όταν η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε την πολιτική «μηδενικής ανοχής», 2.342 παιδιά και ανήλικοι παράτυποι μετανάστες χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους, σε διάστημα τεσσάρων ημερών. 

Για τον λόγο αυτό, ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με τους Ρεπουμπλικάνους προκειμένου να παρουσιάσει ένα κείμενο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Send this to a friend