Αθήνα

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

Αποκάλυψη- σοκ NYT: Σαουδάραβες πράκτορες δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο και τον τεμάχισαν με πριόνι

Τούρκος αξιωματούχος αποκάλυψε στους New York Times ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε από πράκτορες μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία και στη συνέχεια τεμάχισαν το πτώμα του.  

«Είναι σαν το Pulp Fiction» υποστήριξε για τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Ο Τζαμάλ Κασόγκι αγνοείται από τις 2 Οκτωβρίου, την ημέρα που επισκέφτηκε το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Κασόγκι πήγε στο προξενείου προκειμένου να πάρει χαρτιά για το γάμο του. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που μπήκε στο προξενείο, όμως, όπως φαίνεται, δεν βγήκε ποτέ από το κτίριο.  Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους ο Τζαμάλ Κασόγκι είναι νεκρός. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι τον δολοφόνησαν σε διάστημα δυο ωρών από τη στιγμή που μπήκε στο προξενείο, Σαουδάραβες πράκτορες που είχαν ταξιδέψει στην Τουρκία μόνο γι’ αυτό τον σκοπό.

Συγκεκριμένα αξιωματούχος ανέφερε στους New York Times ότι η επιχείρηση της δολοφονίας του Κασόγκι ήταν αστραπιαία και διατάχθηκε από τα ανώτερα επίπεδα της βασιλικής αυλής της Σαουδικής Αραβίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μάλιστα, αναφέρουν ότι Σαουδάραβες πράκτορες τεμάχισαν το πτώμα του δημοσιογράφου με ειδικό πριόνι! Σημειώνεται ότι η εφημερίδα Sabbah δημοσίευσε φωτογραφίες 15 υπόπτων για τη δολοφονία του Κασόγκι αλλά και video από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν τους Σαουδάραβες πράκτορες που προσγειώθηκαν στην Τουρκία με πτήση τζετ!

Οι αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι ο Κασόγκι έφυγε ζωντανός από το προξενείο. Ωστόσο, η σύντροφός του που τον περίμενε έξω από το κτίριο δεν τον είδε ποτέ να βγαίνει.

Ο Ερντογάν έχει ζητήσει αποδείξεις από τη Σαουδική Αραβία πως ο γνωστός δημοσιογράφος έφυγε ζωντανός από το προξενείο και διεμήνυσε πως η χώρα του δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή για την εξαφάνιση του Κασόγκι.

Δείτε εικόνες από την κάμερα ασφαλείας:


 

 

Send this to a friend