Αθήνα

11 oC

σποραδικές νεφώσεις

Αρώματα που μυρίζουν... κάτι που δεν περιμένετε!

Αρώματα που μυρίζουν... κάτι που δεν περιμένετε!

Μία οσμή μπορεί να μας μεταφέρει πίσω στην παιδική μας ηλικία, να μας θυμίσει τον πρώτο μας έρωτα ή να κρατήσει ζωντανή την ανάμνηση ενός αγαπημένου προσώπου που έχει πια χαθεί.

Σύμφωνα με έρευνες, η όσφρηση είναι η αίσθηση που συνδέεται πιο στενά με τη μνήμη. Μία οσμή μπορεί να μας μεταφέρει πίσω στην παιδική μας ηλικία, να μας θυμίσει τον πρώτο μας έρωτα ή να κρατήσει ζωντανή την ανάμνηση ενός αγαπημένου προσώπου που έχει πια χαθεί.

Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, η Γαλλίδα επιχειρηματίας Katia Apaletegui αποφάσισε να ιδρύσει μία εταιρεία, η οποία θα δημιουργεί αρώματα κατά παραγγελία, για άτομα που θέλουν να διατηρήσουν για πάντα ζωντανή την ανάμνηση ενός αγαπημένου τους προσώπου που έχει φύγει από τη ζωή... σε ένα μπουκαλάκι.

Η κάπως μακάβρια ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό της Apaletegui πριν από εφτά χρόνια και η ίδια υποστηρίζει ότι είναι απόλυτα πραγματοποιήσιμη: Συλλέγοντας τα προσωπικά αντικείμενα ενός ατόμου, όπως τα ρούχα και τη μαξιλαροθήκη του, μπορεί κάποιος να απομονώσει τις οσμές ανθρώπινης προέλευσης και να τις μετατρέψει σε άρωμα.

Send this to a friend