• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 15:30

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Ασέβεια» στον Ιάπωνα πρωθυπουργό- Δε φαντάζεστε τι του σέρβιρε ο σεφ του Νετανιάχου (ΕΙΚΟΝΑ)

Απίστευτη απροσεξία από τον σεφ του πρωθυπουργού του Ισραήλ σε γεύμα προς τιμήν του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Σέρβιρε σοκολατάκια μέσα σε παπούτσι! Ως γνωστόν στην ιαπωνική κουλτούρα το παπούτσι θεωρείται ακάθαρτο και οι Ιάπωνες απεχθάνονται τα παπούτσια. Για τον λόγο αυτό βγάζουν πάντα τα παπούτσια τους μέσα στο σπίτι τους ακόμη και στα γραφεία τους. Μάλλον οι υπεύθυνοι του δείπνου παρέλειψαν να ενημερώσουν τον σεφ ο οποίος διακόσμησε το πιάτο με ένα παπούτσι.

Δεν είναι γνωστό αν ο Άμπε τα έφαγε τελικά. ωστόσο Ισραηλινός διπλωμάτης που έχει ζήσει στην Ιαπωνία δήλωσε στην εφημερίδα Yediot Aharonot: 

«Ήταν μια ανόητη και αναίσθητη επιλογή. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στην ιαπωνική κουλτούρα από τα παπούτσια. Όχι μόνο τα βγάζουν όταν μπαίνουν στο σπίτι τους, αλλά φροντίζουν να κυκλοφορούν χωρίς αυτά και στα γραφεία τους. Ακόμα και ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς του δεν φοράνε παπούτσια στη δουλειά. Είναι το ίδιο με το να σερβίρεις σε έναν Ισραηλινό επισκέπτη σοκολατάκια μέσα σε ένα πιάτο σε σχήμα χοίρου!».

Υψηλόβαθμος Ιάπωνας διπλωμάτης δήλωσε: «Κανένας πολιτισμός δεν βάζει παπούτσια πάνω στο τραπέζι. Τι είχε στο μυαλό του αυτός ο διάσημος σεφ; Αν υποτίθεται ότι ήταν χιούμορ, δεν το βρήκαμε καθόλου αστείο. Ομολογώ ότι αισθανόμαστε βαθιά προσβεβλημένοι για τον πρωθυπουργό μας».

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν ίδρωσε το αυτό του σεφ Μόσε Σέγκεβ, ο οποίος περήφανος για το πιάτο του ανέβασε και φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Instagram.

Δείτε την ανάρτηση:

Send this to a friend