Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Άσχημη εξέλιξη για το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ - Νεκροί αγνοούμενοι ναύτες από τη σύγκρουση με το δεξαμενόπλοιο

Μια άσχημη εξέλιξη για την την χθεσινή σύγκρουση του αντιτορπιλικού John S. McCain με δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Σιγκαπούρης ήρθε πριν λίγο στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα μερικές από τις σοροί των δέκα ναυτών που αγνοούνταν, εντοπίστηκαν σε κατεστραμμένο διαμέρισμα του σκάφους, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των αμερικανικών ναυτικών επιχειρήσεων στον Ειρηνικό, ναύαρχος Σκοτ Σουίφτ.

Πλοία του ναυτικού της Σιγκαπούρης και της Μαλαισίας καθώς και ελικόπτερα αναζητούν από το πρωί τους δέκα αγνοούμενους Αμερικανούς ναύτες, ωστόσο οι πρώτες σοροί εντοπίστηκαν όταν δύτες άρχισαν να διερευνούν τα κατεστρεμμένα διαμερίσματα του πλοίου, τα οποία έχουν πλημμυρίσει και έχουν σφραγιστεί για μη βυθιστεί το USS John S. McCain.

Το αντιτορπιλικό έχει ρυμουλκυθεί στη ναυτική βάση Changi στη Σιγκαπούρη και η έρευνα στα υπόλοιπα σφραγισμένα μέρη του συνεχίζεται.

Άλλη μια σορός εντοπίστηκε νωρίτερα από μαλαισιανό πλοίο, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν ανήκει σε έναν από τους 10 αγνοούμενους ναύτες, ανέφερε στις δηλώσεις του ο Ναύαρχος Σουίφτ, προσθέτοντας ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για μία εκτίμηση σχετικά με τον αριθμό των νεκρών.

Send this to a friend