
ΔΙΕΘΝΗ
Αθώος δήλωσε σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μαϊάμι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την κατοχή διαβαθμισμένων εγγράφων εθνικής ασφαλείας μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.
«Αναμφίβολα δηλώνουμε αθώοι», είπε ο συνήγορός του Τοντ Μπλανς κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που δεν μεταδόθηκε απευθείας, αφού δεν επιτράπηκαν οι κάμερες τηλεοπτικών συνεργείων, όπως ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).
Η αυτοκινητοπομπή του Τραμπ αποχώρησε από το δικαστήριο λίγο πριν από τις 16:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδος) και οι ειδικοί προβλέπουν μια μακρά δικαστική περιπέτεια για τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα, ο οποίος φιλοδοξεί να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.
Μέχρι στιγμής οι δικαστικές περιπέτειες του πρώην προέδρου δεν έχουν επηρεάσει τη δημοτικότητά του μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων. Δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα δείχνει ότι το 81% των Ρεπουμπλικανών εκτιμά ότι οι κατηγορίες εναντίον του Τραμπ είναι πολιτικά υποκινούμενες.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο πρώην πρόεδρος εξακολουθεί να προηγείται κατά πολύ των άλλων υποψηφίων για το χρίσμα.
Περίπου το 43% των ψηφοφόρων που δηλώνουν Ρεπουμπλικάνοι δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι ο υποψήφιος που προτιμά, έναντι του 22% που στηρίζει τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις.
Στις αρχές Μαΐου το 49% στήριζε τον Τραμπ έναντι του 19% που προτιμούσε τον ΝτεΣάντις, αλλά αυτό ήταν προτού ο κυβερνήτης της Φλόριντα εισέλθει επισήμως στην κούρσα για το χρίσμα.
Ο Τραμπ κατηγορεί τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι ενορχηστρώνει την ομοσπονδιακή υπόθεση για να υπονομεύσει την προεκλογική του εκστρατεία. Ο Δημοκρατικός πρόεδρος έχει αρνηθεί να σχολιάσει την υπόθεση.
Ροή Ειδήσεων
21/04/2025 | 16:15
Τα «χρυσά» κορίτσια της Εθνικής Πόλο: Αποδείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε – Επόμενος στόχος η Σιγκαπούρη
21/04/2025 | 16:13
Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Σε ποια σημεία παρατηρείται αυξημένη κυκλοφορία

21/04/2025 | 16:00
Σπύρος Λάμπρου: «Οι δημοσιογράφοι δεν κάναμε καλά τη δουλειά μας στην υπόθεση των Τεμπών»
21/04/2025 | 15:45
Θάνατοι διασωστών στη Γάζα: Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας καταγγέλλει «εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες»
21/04/2025 | 15:30
Γ. Μπαμπινιώτης: Η ελληνική γλώσσα θα εορτάζεται διεθώς ως γλώσσα του πολιτισμού – Ομιλείται 40 αιώνες αδιάκοπα

21/04/2025 | 15:15
ΣΥΡΙΖΑ: Η επέτειος της 21ης Απριλίου αποτελεί υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης της Δημοκρατίας
21/04/2025 | 15:00
Ανταλλαγή κρατουμένων: «Κυνική» χαρακτηρίζει ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας Σάαμπ την πρόταση του προέδρου του Σαλβαδόρ Μπουκέλε

21/04/2025 | 14:45
«Κορίτσια από χρυσάφι» – Τι δήλωσαν οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες του πόλο κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα
21/04/2025 | 14:30
Ο πρόεδρος του Σαλβαδόρ Μπουκέλε προτείνει στον ομόλογό του της Βενεζουέλας Μαδούρο «ανταλλαγή κρατουμένων»
21/04/2025 | 14:15
Πόλεμος στην Ουκρανία: Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, ισχυρές εκρήξεις στη Μικολάιφ

21/04/2025 | 14:00
Μάρκος Σεφερλής: «Έκανα και φέτος πρόταση για την Επίδαυρο και δεν εγκρίθηκε, γενικά δεν είμαι στις επιλογές της επιτροπής»

20/04/2025 | 08:47
Η κορυφαία στιγμή της Χριστιανοσύνης το Πάσχα – Ποιο το βαθύτερο νόημα και τι συμβολίζουν τα έθιμα της ημέρας;
20/04/2025 | 08:47
Καταγγελίες Ζελένσκι πως ο ρωσικός στρατός «προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση» μιας πασχαλινής κατάπαυσης του πυρός

20/04/2025 | 08:47
Δολοφονία Μπόμπι Κένεντι: Η δημοσιοποίηση φωτογραφιών από τη νεκροψία δίχασαν τα παιδιά του μέλους της πολιτικής δυναστείας των ΗΠΑ
20/04/2025 | 11:00
ΗΠΑ: Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν εναντίον του Τραμπ με σύνθημα «Αντίσταση στην Τυραννία»
20/04/2025 | 10:30
Ισημερινός: Σε κατάσταση «μέγιστου συναγερμού» εξαιτίας φερόμενης συνωμοσίας κατά της ζωής του προέδρου Νομπόα

20/04/2025 | 11:30
Youth Pass: Πάνω από 66.000 νέοι έχουν κάνει αίτηση για την ψηφιακή χρεωστική κάρτα των 150 ευρώ

20/04/2025 | 10:31
Η στρατηγική του Πούτιν πίσω από την ξαφνική «πασχαλινή» εκεχειρία – Το «νεύμα» στον Τραμπ
Σχετικά Άρθρα

Καταγγελίες Ζελένσκι πως ο ρωσικός στρατός «προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση» μιας πασχαλινής κατάπαυσης του πυρός
