• Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου
  • 23:46

Αθήνα

4 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αυτή είναι η «Α team» που εντόπισε τα παιδιά στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη και σχεδίασε την παράτολμη επιχείρηση - Κι όμως είναι ερασιτέχνες διασώστες

Τα 12 παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη είναι σώα μετά από μια τεράστια επιχείρηση στην οποία πήραν μέρος περισσότεροι από 100 διασώστες. 

Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο για τους ήρωες- διασώστες που κατάφεραν να βγάλουν εις πέρας τη δύσκολη αποστολή τους, ωστόσο μέχρι στιγμής τα στοιχεία τους δεν είναι γνωστά.

Μόνο τα ονόματα δύο από τους διασώστες έχουν κυκλοφορήσει στα Μέσα. Πρόκειται για τους John Volanthen και Rick Stanton, οι οποίοι κατάγονται από το Μπρίστολ και το Κόβεντρι της Μεγάλης Βρετανίας αντίστοιχα.

Οι δύο άντρες είναι μέλη της ομάδας A team, και μετά από αρκετή μελέτη κατάφεραν να εντοπίσουν, την προηγούμενη Δευτέρα, το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκονταν τα παιδιά και ο προπονητής μέσα στο σπήλαιο.

Ο John και ο Rick έχουν πάρει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις διάσωσης και έχουν παρασημοφορηθεί για την ανδρεία τους από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ερασιτέχνες διασώστες που αγαπούν τις καταδύσεις και έχουν ως χόμπι να σώζουν ζωές. Ο John δραστηριοποιείται στον τομέα της πληροφορικής και ο Rick συνταξιούχος πυροσβέστης.

Εδώ και χρόνια έχουν ιδρύσει την Α team, η οποία κλήθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης των παιδιών. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, οι δύο Βρετανοί είναι ψύχραιμοι και εργάζονται με μεθοδικότητα δίνοντας μεγάλη έμφαση στην λεπτομέρεια.

Send this to a friend