• Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου
  • 11:26

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αυτό είναι το νέο υπερόπλο για το οποίο πανηγυρίζουν οι Τούρκοι- Μοιάζει με σαλάχι και μπορεί να ανατινάξει πολεμικά πλοία

Η Τουρκία εξοπλίζεται και σε λίγες ημέρες θα έχει στη διάθεση της ένα υπερσύγχρονο όπλο. Πρόκειται για ένα υποβρύχιο drone που μοιάζει με σαλάχι και δημιουργήθηκε από την εταιρεία Abayraklar Savunma σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Καραντενίζ στην Τραπεζούντα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας είναι μια υποβρύχια κινητή νάρκη η οποία μπορεί να ανατινάξει πολεμικά πλοία. Θα είναι το πρώτο υποβρύχιο drone τουρκικής κατασκευής το οποίο είναι πολύ απειλητικό.

Eίναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και τιτάνιο και είναι καλυμμένο με σιλικόνη και έχει δυο κάμερες. Μπορεί να κινείται με ταχύτητα 5,5 κόμβων και έχει αυτονομία 12 ωρών. Επίσης, είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρομαγνήτες που το μετατρέπουν ανά πάσα στιγμή σε υποβρύχια νάρκη.

Όπως γράφει η Daily Sabah το συγκεκριμένο όπλο είναι επίσης κατασκοπευτικό, καθώς μπορεί να στέλνει πληροφορίες μέσω κρυπτογραφημένων ακουστικών κυμάτων αλλά και να αυτοπροστατεύεται από μεγάλα ψάρια με ειδοποιήσεις που δέχεται όταν το πλησιάζουν.

Send this to a friend