Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αυτός είναι ο πιλότος που έριξε την πτήση MH370 και οδήγησε στο θάνατο 238 επιβάτες

Έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια από την πτήση ΜΗ370 για να σιγουρευτούν οι αρχές για την αιτία της εξαφάνισης της πτήσης.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες πολλά είχαν ειπωθεί, ωστόσο το τελικό πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει πως το αεροσκάφος της Malaysia Airlines δεν υπέστη κάποια βλάβη, αλλά ο πιλότος του Ζαχάρι Αμάντ Ζαχ το έριξε επίτηδες στον Ινδικό Ωκεανό.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων υποστηρίζει ότι η πτώση του αεροσκάφους ήταν μια σκόπιμη ενέργεια του πιλότου.

Ο Ζαχάρι έκανε μια προσεκτική σειρά ελιγμών, ζιγκ ζαγκ, κινούμενος ακριβώς πάνω στα σύνορα της Μαλαισίας με την Ταϊλάνδη με σκοπό να μην τον πιάσουν τα ραντάρ, να εξαφανίσει την πτήση ΜΗ370 για πάντα και μετά ανενόχλητος και χωρίς να καταγράφονται οι κινήσεις του να καταρρίψει το αεροσκάφος.

Ο πιλότος της μοιραίας πτήσης MH370 Ζαχάρι Αμάντ Ζαχ

Ένα από τα σενάρια που ακούστηκαν είναι ότι ο πιλότος αυτοκτόνησε, γιατί ήταν και συναισθηματικά ευάλωτος καθώς ήταν σε διαδικασία χωρισμού με τη γυναίκα του.
Ένας φίλος του πιλότου, ο οποίος προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του, θεωρεί ότι ο πιλότος δεν ήταν «ψυχολογικά σταθερός», καθώς το διάστημα πριν την μοιραία πτήση είχε πολλά οικογενειακά προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πιλότος θα ήταν ο εύκολος στόχος για να του επιρρίψουν τις ευθύνες για την εξαφάνιση του αεροσκάφους

Send this to a friend