Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αυστηρό μήνυμα του Βούλγαρου υπ. Άμυνας στον Ζάεφ: «Σταμάτα να μιλάς για μακεδονική γλώσσα»

«Φρένο» και μάλιστα με τρόπο που δεν σηκώνει αντιρρήσεις, βάζει στον Ζόραν Ζάεφ, ο Βούλγαρος αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας Κρασίμιρ Καρακατσάνοφ.

«Φρένο» και μάλιστα με τρόπο που δεν σηκώνει αντιρρήσεις, βάζει στον Ζόραν Ζάεφ, ο Βούλγαρος αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας Κρασίμιρ Καρακατσάνοφ.

Με δήλωσή του κάνει σαφές στον Ζάεφ ότι αν συνεχίσει να υποστηρίζει πως η συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζει «μακεδονική» γλώσσα, τότε ο ίδιος θα θέσει ζήτημα στην κυβέρνησή του για να μην υποστηριχθεί η είσοδος των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ! Να βάλει βέτο δηλαδή.

Όπως αναφέρει το militaire.gr, ο Καρακατσάνοφ έκανε λόγο για «κατάχρηση από τον Ζάεφ» και χρειάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση το ΥΠΕΞ των Σκοπίων για να «στρογγυλέψει» τα όσα έχει πει τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.

Μπορεί τα Σκόπια να πιστεύουν ότι ο «αμερικανικός άνεμος» είναι αρκετός για να «φουσκώσουν τα πανιά» και να πλεύσουν προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ο Ζάεφ θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν πρέπει να «φουσκώσουν» τα μυαλά του και πάντα θα πρέπει να θυμάται το σοφό στίχο που λέει «εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε». Επιπλέον θα πρέπει να έχει καταλάβει από την πρόσφατη ιστορία ότι οι Αμερικανοί στην «γειτονιά» μας κάνουν πολλά λάθη ,προφανώς γιατί κάνουν λάθος αναλύσεις. Τέλος αυτό που σίγουρα δεν πρέπει ούτε λεπτό να ξεχνά είναι ότι η συμφωνία κρίνει την επιβίωση της δικής του χώρας. Όλες οι άλλες χώρες της περιοχής θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν με ή χωρίς Σκόπια στον χάρτη.

Send this to a friend